UPDATE | De psychiatrische revalidatie van de 14-jarige verdachte van Siam Paragon-schietpartij in het Galya Rajanagarindra Instituut wordt voortgezet 

BANGKOK:- Gisteren heeft de directeur-generaal van het Thaise Ministerie van Juveniele Observatie en Bescherming, afgekort het DJOP, het Galya Rajanagarindra Instituut voor psychiatrische rehabilitatie bezocht. Zij was daar om de gezondheidstoestand van de 14-jarige jongen, die het schietincident in Siam Paragon pleegde te evalueren, ook de ouders van de jongen waren daar aanwezig.

Volgens een rapport van de Thaise pers had de DJOP eerder geen bevoegdheid om de verdachte in hechtenis te nemen, aangezien de aanklager nog geen rechtszaak tegen de verdachte had aangespannen vanwege het feit dat zijn geestelijke toestand niet in orde was. een voorwaarde om voor de rechter te verschijnen.

Op grond van artikel 14 van het Wetboek van Strafvordering moet het onderzoek worden opgeschort totdat de toestand van het kind verbetert. Aanvankelijk waren de ouders het er na het gesprek over eens dat de verdachte psychiatrische behandeling moest blijven krijgen in het Galya Rajanagarindra Instituut en dat dit beter zou zijn dan dat hij weer in zijn woonplaats zou worden behandeld, zo meldden Thaise pers.

Khun Siriprakai onthulde publiekelijk dat de DJOP tot 31 december niet de bevoegdheid had om de voogdij over de 2023-jarige verdachte over te nemen. De functionarissen namen vervolgens contact op met het Galya Rajanagarindra Instituut voor verdere psychiatrische rehabilitatie, zoals overeengekomen met de ouders.

De kosten zouden worden betaald door de ouders van de verdachte met een revalidatieperiode van onbepaalde duur, aldus Siriprakai.

De beslissing heeft online tot polariserende reacties geleid, waarbij velen bezorgd waren dat de verdachte zou kunnen worden vrijgelaten en in het openbaar zou worden toegelaten, maar voorlopig nog steeds onder psychiatrische zorg staat.

Olleke Bolleke in Bangkok

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!