Thaise man stelt een fabrikant van huishoudelijke apparaten verantwoordelijk voor een explosie in zijn huis

BANGKOK:- Een Thaise man roept een fabrikant van huishoudelijke apparaten op om de verantwoordelijkheid op zich te nemen voor een explosie in zijn huis nadat een technicus een koelkast kwam repareren.

De man, Khun Rattapol Yotinupamai, wonende in het district Bang Chan vertelde dat hij eerder deze maand een technicus van de fabrikant had ingehuurd om een ​​koelkast bij hem thuis te repareren. De technicus arriveerde om 13.15 uur en begon met reparaties, niet veel later vond er een  explosie plaats.

Volgens de vriendin van Rattapol was de monteur in de keuken aan het werk toen de vrouw een hoog piepend geluid hoorde. Ze zag plots de vlammen de keuken uitslaan. De glazen deur en ramen in de keuken begonnen krom te trekken en een harde knal klonk door het huis.

De vrouw rende geschokt het huis uit, met verwondingen door gebroken glas aan haar benen en armen. De technicus raakte door de vlammen en het gebroken glas gewond aan de armen en het gezicht.

De technicus vertelde khun Rattapol dat de brand in de septic tank in de keuken werd veroorzaakt door waterstofsulfide in de put. De technicus hield ook vol dat het niet zijn schuld was en dat hij niets met de reparatie te maken had.

Rattapol meldde de zaak aan agenten van het politiebureau van Bang Chan. Agenten bezochten zijn woning voor onderzoek. Ze maakten foto’s van de plaats delict en namen het gereedschap van de technicus in beslag voor verder onderzoek.

De fabrikant van het apparaat hulde zich in een stilzwijgen maar nam later contact op met Rattapol en bood hem een ​​nieuwe koelkast aan. Rattapol moest echter zijn beschadigde koelkast terugsturen naar het bedrijf om een ​​nieuwe te ontvangen.

Rattapol zei dat dit verdacht was. Omdat het onderzoek nog liep, had het bedrijf de koelkast, die destijds belangrijk bewijsmateriaal was, niet mogen meenemen. Dit maakte hem nog wantrouwiger tegenover wat de technicus met zijn koelkast had gedaan.

Khun Rattapol voegde eraan toe dat een lange lijst met items beschadigd is geraakt door de explosie, maar het bedrijf heeft nog geen compensatie aangeboden. Beschadigde spullen waren onder meer de glazen deur en ramen in de keuken, het keukenplafond, een dak boven de keuken, een voordeur, meubels in de keuken, een plafond op de tweede verdieping van de woning en een auto.

Olleke Bolleke in Bangkok

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!