Twee personen in Thailand vermist bij ongeluk met  boot vol duiktoeristen

SURAT THANI:- Bij een ongeluk met een Thaise boot vol duiktoeristen zijn deze zaterdagmorgen twee personen vermist geraakt. De twaalf andere mensen die aan boord waren konden volgens Thaise media worden gered.

De Thaise reddingsdiensten zoeken momenteel met meerdere boten naar de twee vermiste toeristen. Het gaat om een Thai en een buitenlandse toerist.

Thaise media schrijven dat de boot op zo’n zes kilometer van de zuidelijke Surin-eilanden in de problemen kwam. Twaalf bemanningsleden en duikers werden gered door een vissersboot die in de buurt was.

De nationaliteit van de buitenlandse toerist die wordt gezocht is nog onbekend. De toeristen waren onderweg naar een van de populaire duikplekken in het zuiden van Thailand.

Dag eerder ook al een ongeluk met Thaise ferry
Gisterochtend ochtend kwam een ander Thais schip al in de problemen. Een ferry die de nachtelijke tocht maakte van Surat Thani naar het eiland Koh Tao kreeg onderweg problemen met de motor.

Op zo’n 30 kilometer van de eindbestemming maakte de ferry water door golven van drie meter hoog. Toen ook de waterpompen het niet meer deden, begon het schip te zinken.

Drie reddingsschepen pikten een SOS signaal op en brachten vervolgens alle bemqnningsleden en toeristen veilig aan land. Het schip was niet meer te redden en zonk niet veel later naar de kelder.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 

Tags:

2 gedachten aan “Twee personen in Thailand vermist bij ongeluk met  boot vol duiktoeristen”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!