De kampioen van het papieren vliegtuig gooien, studeert vandaag af als Thais staatsburger

CHIANG MAI:- Voor Mong Thongdee, 27, de zoon van migrerende echtpaar uit Myanmar, is het een droom die is uitgekomen, en wat volgens hem vastberadenheid kan bereiken. Mong trok in augustus 2008 nationale aandacht in Thailand toen hij als 12-jarige leerling van de Ban Huay Sai School in de provincie Chiang Mai het Thailand Rocket Folding Championship won.

Hem werd echter bijna de kans ontzegd om Thailand te vertegenwoordigen in de All Japan Origami Airplane Competition in Chiba, Japan, omdat hij staatloos was en geboren was uit ouders van Shan-migrantenarbeiders in het noorden van Thailand. Hij kreeg van de Thaise regering tijdelijke reisdocumenten, waardoor hij aan het evenement kon deelnemen en hij behaalde de derde plaats in de individuele categorie mannen onder de 12 jaar.

Van zijn levensverhaal werd een film gemaakt genaamd ‘A Time to Fly’, die de afgelopen maanden in lokale theaters werd vertoond.

Vandaag zal Mong Thongdee, die in 2018 Thais staatsburger werd, de diploma-uitreiking bijwonen nadat hij deze studie aan de Faculteit der Communicatiekunsten van de Rangsit Universiteit had volbracht. Mong Thandee werkt momenteel als cameraman voor een kortefilmploeg. Hij gelooft dat vastberadenheid tot succes kan leiden.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!