Raadsel omringt een groot adelaarsbeeld bovenop het hoofdgebouw van de Koninklijke Thaise politie in Thailand

BANGKOK:- Een majestueus beeld van een adelaar, met uitgestrekte vleugels, siert nu het dak van het onlangs ingehuldigde politietrainingscentrum van het hoofdkwartier van de Koninklijke Thaise politie, het RTP, in Bangkok.

Dit opvallende 2 meter brede en 80 centimeter hoge beeld van een grijs/witte adelaar, geplaatst bovenop het 32 ​​verdiepingen tellende gebouw, heeft de aandacht getrokken van veel voorbijgangers en de Thaise media.

Het trainingscentrum, gelegen aan Rama I Road, kijkt uit over Wat Pathum Wanaram. Hoewel het naar verluidt maandag werd geplaatst, is de reden voor de plaatsing en de oorsprong ervan bij een ieder onbekend. Geen enkele politieagent leek iets over het standbeeld te weten.

Een Feng Shui-expert wist echter te vertellen dat adelaars een van de tien veelbelovende dieren zijn waarvan wordt aangenomen dat ze de bewoners van het gebouw macht, rijkdom en welvaart brengen. De andere veelbelovende dieren zijn draak, vis, olifant, zwaan, paard, schildpad, haan, tijger en Kylin – een mythische Chinese eenhoorn met drakenkop.

“In Feng Shui symboliseren vliegende wezens grootheid, invloed en een visionaire kijk”, aldus de expert. “Bepaalde vogels hebben een diepere betekenis, zoals kraanvogels die een lang leven vertegenwoordigen, en pauwen die geassocieerd worden met rijkdom en geluk.”

Speculaties rond het adelaarsstandbeeld suggereren dat de plaatsing ervan kan worden toegeschreven aan generaal Torsak Sukwimol, de nieuwe hoofdcommandant van de nationale politie die vorige maand deze functie I p zich nam.

Torsak, bekend als zeer bijgelovig man, haalde onlangs de krantenkoppen toen hij de leiding had over een ‘eye-opening’-ceremonie van het Boeddhabeeld in Nakhon Ratchasima, kort nadat hij was benoemd tot de 14e RTP-chef van het land.

Bij zijn aantreden startte Torsak ook een landschapsproject op het RTP-hoofdkwartier, dat aanpassingen omvatte op basis van de aanbeveling van een Feng Shui-meester.

Opmerkelijke veranderingen waren onder meer het verkleinen van de breedte van de toegangspoort van 6 meter naar 5,8 meter en het verplaatsen van de geesthuizen die voorheen bij de poort waren geplaatst naar de zijkant van het gebouw van het Forensic Science Office.

Dit majestueuze adelaarsstandbeeld kan worden toegeschreven aan de persoonlijke overtuigingen van Torsak, vooral omdat hij de rol van RTP-chef op zich nam, ondanks dat hij de minste loopbaananciënniteit had onder de vier kandidaten. Hij is ook de enige persoon die niet is afgestudeerd aan de Royal Police Cadet Academy.

Hoewel de symboliek van de adelaar in deze context intrigerend lijkt, is het vermeldenswaard dat soortgelijke beelden op hoogbouw in Bangkok zijn geplaatst om kleinere vogels, vooral duiven, ervan te weerhouden hun uitwerpselen te deponeren op gebouwen en auto’s die eronder geparkeerd staan.

Olleke Bolleke in Thailand 

Tags:

Eén gedachte over “Raadsel omringt een groot adelaarsbeeld bovenop het hoofdgebouw van de Koninklijke Thaise politie in Thailand”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!