Premier van Thailand steunt gendergelijkheid en wetsvoorstellen voor sekswerkers 

BANGKOK:- Premier Srettha Thavisin heeft beloofd te zullen aandringen op de goedkeuring van drie wetsvoorstellen, waaronder een wetsontwerp over ‘gelijkheid van het huwelijk’, zegt een regeringswoordvoerder. De wetsvoorstellen worden dinsdag door het kabinet besproken en vervolgens naar het parlement gestuurd. 

Het wetsontwerp inzake de gelijkheid van huwelijken heeft tot doel het Burgerlijk en Handelswetboek te wijzigen, zodat iedereen van een geschikte leeftijd zijn huwelijk kan registreren, ongeacht zijn geslacht. De huidige code erkent alleen het huwelijk tussen een man en een vrouw.

Het tweede wetsvoorstel zou transgenders in staat stellen hun geslacht te wijzigen marker in hun officiële identiteitsdocumenten.

Het derde wetsvoorstel zou prostitutie legaliseren door wijziging van de wet uit 1996 inzake de onderdrukking en preventie van illegale prostitutie. 

Khun Srettha heeft bevestigd dat de regering vastbesloten is om alle drie de wetten door te voeren en bereid is om met alle relevante organisaties te onderhandelen tot ondersteuning ervan.

Khun Srettha bracht ook de steun van de regering over voor een voorstel dat Thailand gastheer zou zijn van de Bangkok World Pride 2028, waarmee hij aan de rest van de wereld de openheid van Thailand demonstreerde en tegelijkertijd de economie stimuleerde.

Olleke Bolleke in Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!