Voor verschillende expats in Chonburi heeft hun huidige 90-dagen immigratiereportage een update nodig 

PATTAYA:-Expats die hun verblijf van 90 dagen in Thailand aangeven met een ontvangstbewijs en een streepjescode in hun paspoort, zal nu worden gevraagd een nieuw TM47-formulier in te dienen (het traditionele claimformulier voor de 90 dagen). 

Dit lijkt een nieuwe regel te zijn van de immigratiedienst van Chonburi om de 90-dagendatabase te ‘verversen’. Er zijn recente gevallen geweest waarin expats verhuisden en de immigratieautoriteiten daarvan niet op de hoogte brachten. 

Naast het invullen van een nieuw TM47-formulier moeten expats hun paspoort overleggen met een kopie van de identiteits- en visumpagina, evenals een bewijs van hun adres (huurovereenkomst of geel boekje of een recent TM30-ontvangstbewijs, enz.). Ze krijgen dan een nieuw ontvangstbewijs dat ze in hun paspoort kunnen stoppen.

Hoe dan ook, expats worden er nogmaals aan herinnerd dat ze de aparte bureaucratie van het TM30-formulier, dat wordt gebruikt om het lokale adres te bevestigen wanneer ze vanuit het buitenland over land of over zee naar Thailand terugkeren, niet moeten negeren. 

Voor sommige immigratiediensten zijn expats verplicht een bijgewerkt TM30-ontvangstbewijs (dat wil zeggen een ontvangstbewijs dat is uitgegeven sinds de laatste binnenkomst in Thailand) te overleggen, zoals: bijvoorbeeld verblijfsbewijzen voor het openen van bankrekeningen, het verlengen van rijbewijzen of het verlengen van bepaalde visa.) 

Onlangs zijn er boetes opgelegd aan buitenlanders die een verouderd TM30-certificaat of helemaal geen TM30-certificaat hebben.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!