Premier Thailand bevestigd digitale portemonnee-programma van 10.000 baht, nieuw visabeleid en een minimum loon van 400 Baht 

BANGKOK:- Onlangs werden op het Thairath Forum 2023 verschillende belangrijke economische initiatieven aangekondigd onder het motto ​“Future Perfect”.

Tijdens het forum bevestigde premier en minister van Financiën Srettha Thavisin het komende programma voor digitale portemonnees van 10.000 baht, een programma heeft tot doel de kosten van levensonderhoud van mensen te verlagen, wat naar verwachting in februari van start zal gaan. Specifieke richtlijnen omvatten uitgaven binnen 4 kilometer van de geregistreerde woonplaats van de gebruiker om lokale gemeenschappen te ondersteunen.

Momenteel worden dringende visumvrijstellingsmaatregelen voor Chinese en Kazachse toeristen voorbereid. De regering is in gesprek met luchtvaartmaatschappijen om vliegroutes uit te breiden, waarbij de nadruk ligt op toeristische bestemmingen zoals Phuket. 

Dit initiatief zal naar verwachting de omzet in het vierde kwartaal met ongeveer 35 miljard baht verhogen. De regering heeft ook de zorgen over mogelijk schadelijke bedrijfspraktijken aangepakt en er tegelijkertijd voor gezorgd dat er alomvattende veiligheidsmaatregelen zijn getroffen.

Een aankondiging van het nieuwe dagelijkse minimumloon van 400 baht wordt naar verwachting in november verwacht, met implementatie gepland voor 1 januari 2024.

Ten slotte herhaalde de regering dat zij zich zou blijven inzetten voor schuldenverlichting voor boeren, een initiatief dat al negen jaar bestaat. Er zijn ook plannen voor schuldverlichting in andere sectoren, zoals het onderwijs en de persoonlijke financiën.

Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: ThaiRath

Tags:

2 gedachten aan “Premier Thailand bevestigd digitale portemonnee-programma van 10.000 baht, nieuw visabeleid en een minimum loon van 400 Baht ”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!