De overstroming’s ellende in Noordoost-Thailand zetten tientallen huizen en akkers onder water

LOEI:- De meedogenloze regenbuien van de afgelopen week hebben geleid tot grootschalige overstromingen in de provincie Loei, in het noordoosten van Thailand, waarbij ruim zestig woningen, landbouwgrond, overheidsgebouwen en zelfs een centraal sportveld onder water kwamen te staan. De aanhoudende neerslag heeft geleid tot het overstromen van talrijke zijrivieren, met de bijzondere nadruk op de rivier de Loei, de belangrijkste waterloop van de provincie.

Terwijl de waterstanden van de Loei-rivier recentelijk zijn gedaald in gebieden als Phu Luang, de Wang Saphung-districten en de gemeentelijke regio van Loei, blijven de overstromingen grote schade aanrichten, vooral in laaggelegen zones grenzend aan de rivieroevers in het Chaiyaphruek-gebied van het centrale district van Loei. .

Dorpen als Kaeng Pla, Na Bon en andere woonwijken zijn het zwaarst getroffen door deze zondvloed, waarbij meer dan zestig huizen onder water kwamen staan en wegen en paden onbegaanbaar zijn en de landbouwgrond aanzienlijke schade heeft geleden als gevolg van de meedogenloze Loei-overstromingen.

De lokale overheidseenheid, de subdistrictsgemeente Chaiyaphruek, stuurde ambtenaren om maaltijdpakketten en overlevingstassen uit te delen en de schade voor de getroffen bewoners te beoordelen.

De provincie Loei heeft ook waarschuwingen afgegeven aan inwoners van de subdistricten Tha That en Pak Tom in het district Chiang Khan om hun bezittingen naar hoger gelegen gebieden te verplaatsen ter voorbereiding op de watermassa uit de Loei-rivier voordat deze naar de Mekong-rivier stroomt, meldde KhaoSod.

Stortregens in de provincie Phayao hebben onlangs grote schade aangericht onder 100 huishoudens en grote schade aangericht in het gebied. De meedogenloze regenval, die dag en nacht aanhield, leidde ertoe dat water uit de nabijgelegen bossen overstroomde en in de Mae Tam-rivier terechtkwam. Als gevolg hiervan kwamen huizen, wegen en landbouwgronden in de omgeving onder water te staan.

De populaire toeristenbestemming, het natuurreservaat Phuwua, was het decor van een snelle evacuatie van toeristen vanwege een plotselinge overstromingswaarschuwing. Onverwachte hevige regenval zorgde ervoor dat water uit het Phuwua-gebergte naar beneden stroomde, waardoor bezoekers van de Tham Phra-waterval zich voor de veiligheid snel naar hoger gelegen terrein moesten begeven.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!