Meer zware regenval in Thailand voorspeld met mogelijke overstromingen

BANGKOK:- Natuurlijk lees ik de reacties van lezers van Olleke Bolleke dat de voorspellingen van de Thaise meteorologische dienst niet juist zijn. Realiseer dat Thailand wel 12 keer groter is dan ons kikkerlandje aan de andere kant van de planeet. Thailand heeft een oppervlakte van 513.120 van vierkante kilometer, even ter vergelijking, Nederland heeft een oppervlakte van 41.543 vierkante kilometer. Het mag misschien niet in Pattaya regenen, maar dat wil niets zeggen over andere gebieden in Oost-Thailand.

Na dit geschreven te hebben, wil ik toch niet u de weersvoorspelling van vandaag onthouden, het meteorologisch instituut waarschuwde zojuist voor hevige regenbuien in 36 provincies in het land.

Dit komt door de invloed van de moesson die over de noordelijke regio en het bovenste deel van Laos trekt en een lagedrukgebied binnengaat boven het bovenste deel van Vietnam, gecombineerd met de zuidwestelijke moesson boven de Andaman Zee en de Golf van Thailand. , zal in sommige gebieden onweersbuien en zware regenval blijven veroorzaken.

Mensen in de getroffen gebieden wordt geadviseerd voorzichtig te zijn met samengestroomd regenwater, wat zou kunnen leiden tot overstromingen en zandverschuivingen vooral in heuvelachtige en laaggelegen gebieden. Extra voorzichtigheid is geboden bij reizen door gebieden met onweersbuien tijdens deze periode.

In de Andamanse Zee en het bovenste deel van de Golf van Thailand worden golven verwacht van 1 tot 2 meter hoog, en hoger in gebieden met onweersbuien. Kleine schepen worden geadviseerd voorzichtig te zijn en stormachtig weer te vermijden.

Het grootstedelijk gebied van Bangkok en zijn voorsteden hebben ondertussen te maken met een kans van 70% op onweersbuien.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: TMD

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!