🎥 | flimtip van Olleke Bolleke in Thailand: “6ixtynin9” een lekkere rare dwarse misdaadthriller

BANGKOK:- In onderhoudende Thaise Netflix-titel verandert het miserabele leven van een jonge vrouw drastisch als er een pakketje wordt bezorgd. 

Toom (Davika Hoornse) leidt een miserabel leven, de makers van deze misdaadthriller “6ixtynin9” benadrukken dat onomwonden in de eerste aflevering. Haar appartement bevindt zich in een beduimeld pand. En haar kantoorbaan wordt ook als weinig florissant afgespiegeld. Als op een dag haar werk op de tocht komt te staan, dan heeft ze niets meer te verliezen. 

De scène waarin de Thaise wordt ontslagen laat zich omschrijven als heerlijk cynisch: haar baas vertelt dat iedereen een ‘geluksstokje’ uit een beker moet pakken. Toom trekt dus aan het kortste eind. En trekt zich vervolgens terug in haar appartement.

Nadat ze, nog zo’n geestige vondst, in de supermarkt door een kennis erop wordt geattendeerd dat ze niet zoveel boodschappen moet kopen: je hebt toch je baan verloren?

Ondertussen worden een paar andere verhaallijnen met die van Toom vervlochten: twee kickboksers nemen het in dromerige zwart-witbeelden tegen elkaar op in een ring; een junkiestel in Tooms appartementencomplex ouwehoert wat in de marge. Gesuggereerd wordt natuurlijk dat deze verhaallijnen samenkomen. En dat gebeurt ook, wanneer de junkies een pakketje bij Toom achterlaten en de kickboksers even later datzelfde poststuk op komen eisen.

In het pakket blijkt een vermogen te zitten, en Toom lijkt, gezien haar blik, op dat moment al haar zinnen te hebben gezet op een ander leven. Dus geeft ze tegen de gangsters aan dat ze niets heeft ontvangen. Waarna de boel escaleert. Dit alles heeft wel wat weg van Twin Peaks, met een vleugje Tarantino. Regisseur Pen-ek Ratanuarang schroomt niet om te spelen met omineuze muziek en met absurdistische beelden (een rinkelende telefoon; een akelig schaduwspel). 

Daardoor krijgt 6ixtynin9 een lekker dwars en speels karakter. Nu valt alleen te hopen dat de makers deze toon en sfeer vasthouden.

Olleke Bolleke in Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!