Een standbeeld van de mysterieuze moeder omwikkeld met vijgen trekt goedgelovige Thais naar Kamphaeng Phet

KAMPHENG PHET:- Een eeuwenoude vijgenboom is een sensatie geworden toen dorpelingen een vrouwelijk beeld ontdekten, ook wel Moeder der vijgen genoemd, zij staat verstrengeld in de wortels van een vijgenboom in de Wat Charoen Suk in de provincie Kamphaeng Phet. 

Het beeld, dat lijkt te zijn gekleed in zijdeachtige kleding en versierd met een kroon, trok meer dan 60 dorpelingen aan, die dagelijks arriveren om respect te betuigen en lotnummers op te vragen.

Het nieuws over de unieke ontdekking verspreidde zich snel op Facebook, waardoor de oude vijgenboom een ​​populaire bestemming werd. De lokale bevolking heeft de plek regelmatig bezocht, in de hoop dat hun gebeden om geluk verhoord zullen worden. Het beeld kreeg de toepasselijke naam Mother of Figs vanwege de positie binnen de vijgenboomwortels, die het beeld tot aan de borst omringen.

Bij een bezoek aan de plek zag onze verslaggever meer dan zestig dorpelingen die bloemen, wierook en kaarsen aan het standbeeld aanboden. Ze voerden gebeden en rituelen uit naast de vijgenboom, waarbij de meesten op zoek waren naar geluksgetallen. De cijfers 3, 4 en 7 werden duidelijk zichtbaar uit de wierookstokjes, gevolgd door een groots vuurwerk met 1.000 knallers. De staartnummers van het vuurwerk bleken 1, 2, 8, 3 en 5 te zijn.

Het eigenaardige fenomeen van de eeuwenoude vijgenboom die een vrouwelijk beeld omhelst, heeft niet alleen een unieke charme aan Wat Charoen Suk toegevoegd, maar heeft ook het geloof en de nieuwsgierigheid van de lokale gemeenschap aangewakkerd. 

Hoewel de exacte oorsprong en geschiedenis van het beeld onbekend blijven, blijft de mystieke aantrekkingskracht ervan dorpelingen en bezoekers boeien, waardoor een gewone vijgenboom verandert in een baken van hoop en geloof.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: Khaosod.com

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!