De hulp van een rechtbank moet soelaas bieden bij het verwijderen van een angstaanjagend standbeeld in Bangkok

BANGKOK:- Een grootaandeelhouder van Bazaar Hotel in de Thaise hoofdstad heeft bij een rechtbank een aanvraag ingediend om het controversiële standbeeld van Khru Kai Kaeo van het parkeerterrein van het hotel aan Ratchadaphisek Road te verwijderen.

Khun Phairoj Thungthong vertelde dat hij een belang van 80% bezit in Suan Lum Night Bazaar Ratchadapisek Co Ltd, dat in 2009 werd geregistreerd met een kapitaal van 780 miljoen baht. Het bedrijf bevindt zich momenteel echter in een herstructureringsproces als gevolg van de impact van de Covid-19-pandemie, zei hij.

Hij zei dat Khun Chan Tulyapisitchai, die 20% van de aandelen bezit, een nieuw managementteam leidt voor het herstructureringsproces. Khun Phiroj zei echter dat hij niet mocht deelnemen aan het management. Hij zei dat het de Chan was die het Khru Kai Kaeo-beeld bracht en het voor het hotel liet plaatsen.

Het vier meter hoge, speerachtige zwarte beeld met rode ogen en lange rode nagels wordt vereerd door degenen die geloven dat het wensen kan vervullen. Boeddhisten beweren echter dat het aanbidden van een demonische figuur zwarte magie is, in strijd met religieuze leringen.

Onlangs stemde het hotel ermee in om het beeld te bedekken met een koepel om degenen te beschermen die zich misschien beledigd zouden voelen door het uiterlijk ervan.

Khun Phiroj zei dat hij zijn advocaat dinsdag de opdracht had gegeven om bij de Centrale Bankruptcy Court een verzoek in te dienen om khun Chan te verzoeken het standbeeld te verwijderen. De zitting bij de rechtbank is gepland op 12 september om 10.00 uur.

Khun Chalee Noppawong Na Ayutthaya,  de assistent van de CEO van het hotel, zei dat het standbeeld de aandacht van veel toeristen trekt.

Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Wochenblitz.com 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!