Sla uw slag ! Te koop aangeboden: zes A380’s van Thai Airways

BANGKOK:- Hoewel de A380 bij veel luchtvaartmaatschappijen bezig is aan een comeback, heeft Thai Airways een andere keuze gemaakt. De maatschappij zet haar zes A380’s te koop.

Thai Airways heeft volgens Aerotime een uitnodiging gestuurd naar mogelijke kopers en heeft hen de mogelijkheid geboden te bieden op de zes vliegtuigen. De zes toestellen werden vanwege de coronapandemie en financiële problemen geparkeerd, en de maatschappij heeft ze niet meer nodig. In 2022 overwoog het bedrijf nog om een deel van de A380’s weer in gebruik te nemen, maar daar werd van afgezien.

Volgens Aerotime moeten geïnteresseerden uiterlijk op 12 september hun voorstel, evenals een aanbetaling van 50.000 dollar per toestel kenbaar maken. De deal wordt gesloten onder het ‘as is, where is’-principe. Dat houdt in dat de verkopende partij niet of nauwelijks verantwoordelijk kan worden gehouden voor de staat van de vliegtuigen. Ook betekent het dat de nieuwe eigenaar zelf moeite zal moeten doen om de toestellen uit Thailand weg te laten vliegen, of te demonteren. Vier staan er in Bangkok, twee op de luchthaven Rayong-Pattaya.

Thai Airways is haar vloot flink aan het vereenvoudigen en heeft de laatste jaren al van veel vliegtuigtypes afscheid genomen. Een eerdere poging om twee van de zes A380’s te verkopen mislukte.

Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Luchtvaartnieuws.nl

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!