Demonstranten in Bangkok betogen tegen het feit dat voormalig premier Thaksin van Thailand een speciale behandeling krijgt

BANGKOK:- Te midden van toenemende controverse en publieke onrust beweert een groep die zichzelf het ‘People and Student Network for the Reform of Thailand’ noemt, dat voormalig premier Thaksin Shinawatra tijdens zijn gevangenschap een oneerlijke speciale behandeling krijgt.

Gisteren stuurde de bovengenoemde groep een officiële brief naar het ministerie van Justitie, waarin ze hun afkeuring uitten over de vermeende speciale behandeling van Thaksin Shinawatra. 

De adjunct-secretaris van het ministerie, Sahakarn Petchnarin, bevestigde de ontvangst van de brief, maar merkte op dat de behandeling van de Thaksin-zaak door het ministerie in overeenstemming is met de ethische gezondheidsnormen. 

Volgens de autoriteiten moet Thaksin Shinawatra een preventieve medische behandeling ondergaan, die ongeveer tien dagen zal duren. Daarna verzekerde Petchnarin dat hij zou worden behandeld op een manier die consistent was met andere gevangenen, inclusief het laten knippen van zijn haar en het dragen van gevangenisuniformen. 

De groep demonstranten benadrukt daarentegen dat beweringen over de gezondheidsproblemen van Thaksin met scepsis worden onthaald: “Sinds zijn opsluiting heeft Thaksin geen enkele nacht in de gevangenis doorgebracht”, benadrukte ze in haar antwoord. 

Ze beweren dat de door het gevangeniswezen gegeven reden slechts een excuus is om Thaksin over te brengen naar het politieziekenhuis en vervolgens mogelijk naar een privékliniek.

De groep stelde voor dat medische specialisten van het Koninklijk College van Artsen van Thailand, Khun Thaksin grondig zouden onderzoeken om te bepalen of hij behandeling nodig heeft in een ziekenhuis buiten de gevangenis.

De omstandigheden in de gevangenis blijven dus een controversieel onderwerp dat de gemoederen in Thailand doet oplaaien

Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Der-farang

Tags:

2 gedachten aan “Demonstranten in Bangkok betogen tegen het feit dat voormalig premier Thaksin van Thailand een speciale behandeling krijgt”

  1. Als ik in de gevangenis last van mijn hart krijg wordt ik echt niet midden in de nacht met een helikopter over gevlogen naar een ziekenhuis.
    Met een beetje geluk krijg ik een aspirientje..
    Dus die demonstranten hebben gelijk.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!