Hoteliers in Pattaya vestigen de hoop op een toeristische stimulering door de nieuwe Thaise  regering 

PATTAYA:- Hotelexploitanten in Pattaya kijken uit naar het stimuleringsbeleid voor het toerisme van de nieuwe regering om het toerisme een boost te geven.

Khun Sanphet Supabwornsathien, de voorzitter van de Eastern Thai Hotel Association, vertelde gisteren tegen de lokale media dat hotelexploitanten in Pattaya zijn begonnen met de coördinatie met reisorganisaties ter voorbereiding op het komende hoogseizoen. 

Hij legde echter uit dat er nog steeds een zekere mate van onzekerheid bestaat over het aantal boekingen, omdat reizigers nog steeds wachten tot Thailand stabiel en veilig is in termen van binnenlandse politiek voordat ze reisbeslissingen nemen.

Hij zei verder dat de bereidheid van luchtvaartmaatschappijen ook een belangrijke factor is die reisbeslissingen beïnvloedt. Omdat de vliegmaatschappijen momenteel niet op 100% capaciteit opereren, wat van invloed is op de prijs van vliegtickets, zijn sommige toeristen daardoor gedwongen om over de prijs van hun hotels te onderhandelen om hun dure vliegtickets te compenseren, waardoor hotels hun prijzen niet kunnen verhogen naar normale tarieven.

De hotelsector in Pattaya hoopt dat de nieuwe regering beleid zal introduceren dat deze problemen zal oplossen om het toerisme te stimuleren en de economie te stimuleren. Khun Sanphet zei dat de toerisme- en dienstensector worden beschouwd als een van de belangrijkste bronnen van inkomsten voor Thailand, en dat de hotelindustrie graag wil dat deze sectoren zich volledig herstellen.

“Pattaya heeft op dit gebied al enige vooruitgang geboekt, maar er moet nog meer worden gedaan”, aldus khun Sanphet. “De overheid kan een sleutelrol spelen bij het ondersteunen van de toeristische sector door beleid te introduceren dat het voor bedrijven gemakkelijker maakt om te opereren en bezoekers aan te trekken.”

Het valt nog te bezien of het ondersteunen van het toerisme in Pattaya een topprioriteit van de nieuwe regering zal zijn.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: Pattayamail

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!