Het kabinet van Thailand belooft “plechtig” de sociale uitkeringen voor ouderen in stand te houden 

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van sociale ontwikkeling en menselijke veiligheid heeft beloofd de sociale uitkeringen voor ouderen te beschermen nadat een nieuwe verordening van kracht werd die de toegang voor veel ouderen beperkt.

De nieuwe verordening werd ondertekend door minister van Binnenlandse Zaken Anupong Paojinda, en zou vandaag in de Royal Gazette gepubliceerd worden om morgen in werking te treden. Volgens de nieuwe regeling hebben alleen ouderen zonder inkomen of met een inkomen dat niet toereikend is om de kosten van levensonderhoud te dekken, recht op een maandelijkse toelage van de staat.

In een overgangsbepaling in de nieuwe regeling staat echter dat het nieuwe criterium voor uitbetaling van de Seniorentoeslag niet geldt voor mensen die zich vóór 12 augustus 2023 bij de gemeente hebben aangemeld voor de toeslag. niet beinvloed.

De oude regeling bepaalde dat lokale beheerorganisaties alle ouderen een maandelijkse forfaitaire toelage van 600-1.000 baht zouden betalen, waarvan 600 baht voor mensen van 60-69 jaar, 700 baht voor mensen van 70-79 jaar, 800 baht voor mensen van 80 jaar tot 89 en 1.000 baht voor mensen van 90 jaar en ouder.

Ongeveer 100 leden van welzijnsorganisaties kwamen gisteren buiten het ministerie bijeen om op te roepen tot herstel van het oude universele betalingssysteem. Critici zeiden dat de nieuwe regels de toegang van senioren tot universele sociale voorzieningen beperkten.

De staatssecretaris van het ministerie, Khun Anukul Peedkaev, zei dat het Nationaal Comité voor Ouderen nadere criteria moet opstellen voor wie ouderenzorg ontvangt.

Hij vertelde de groep dat het ministerie de ouderen bijstaat en hun diensten zal beschermen. Hij benadrukte dat de ouderen, die momenteel een maandelijkse toelage ontvangen, niet zullen worden getroffen en dat een nieuwe landelijke commissie voor ouderen, ingesteld door een nieuwe regering, de details van de vereisten voor de betalingen zal uitwerken.

Momenteel ontvangen ongeveer 11 miljoen mensen van 60 jaar en ouder een maandelijkse beurs, die jaarlijks 87 miljard baht wordt toegewezen. Volgend jaar zullen meer dan 14 miljoen senioren de toeslagen ontvangen, waarvoor een budget van 110 miljard baht nodig is, zei hij.

Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thansettakij.com

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!