Autoriteiten in Noordoost-Thailand op zoek naar een man die een rondzwervende wilde olifant vermoord heeft

LOEI:- Het parkmanagement van natuurreservaat Phu Luang heeft de politie gevraagd om te zoeken naar de moordenaar  die verantwoordelijk is voor het neerschieten van een wilde stierolifant in de noordoostelijke provincie Loei.

Het karkas werd gistermorgen gevonden bij een kreek in het bos in tambon Sri Song Rak in het Dan Sai-district. Volgens ambtenaren van Phu Luang zou het een van de drie wilde olifanten zijn die de afgelopen twee maanden rondzwerven in de buurt van landbouwgrond. 

Parkwachters hebben tevergeefs geprobeerd de olifanten terug het bos te drijven. Omwonenden werden gewaarschuwd om voorzichtig te zijn als ze ’s nachts rubber tappen, aangezien de olifanten in staat waren om grote schade aan te richten als ze geagiteerd werden.

Een voorlopig onderzoek wees uit dat de olifant, die naar schatting ongeveer 30 jaar oud was, en al 5 tot 7 dagen dood was. 

Khun Nares Sriburin, een medewerker van het natuurreservaat, zei dat er 6 of 7 kogelwonden in de kop van de olifant waren. De schoten lijken te zijn afgevuurd van boven het dier, vermoedelijk de kleinste van de drie rondzwervende olifanten.

Olleke Bolleke in de Isaan
Bron: ManagerOnline

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!