In het grootste deel van Thailand blijft het regenen maar de zon laat zich vandaag ook zien 

THAILAND:- Het noorden, het noordoosten, het oosten en het zuiden van Thailand zullen vandaag te maken krijgen met verspreidde zware regenbuien, met waarschijnlijk zeer zware regenbuien langs de westkust van het zuiden, zo voorspelde het Thais meteorologisch instituut vandaag.

Het grootstedelijk gebied van Bangkok kan in 60 procent van het gebied onweersbuien meemaken, meestal in de middag en late avond.

De regens zijn het resultaat van een verzwakkende zuidwestmoesson die heerst over de Andamanse Zee en de Golf, en de zwakke moessontrog die over Myanmar en Boven-Laos ligt, gecombineerd met de lagedruk boven Boven-Vietnam en de baai van Tonkin.

De mensen moeten alert zijn voor plotselinge overstromingen, vooral langs waterwegen en laaglanden, zo waarschuwde in instituut afdeling, eraan toevoegend dat alle vormen van transport voorzichtig moeten zijn tijdens onweersbuien.

Het weerinstituut adviseerde ook alle schepen om voorzichtig te zijn, vooral in de Andamanse Zee en de bovenste Golf, waar de golfhoogte tijdens stormen kan oplopen tot meer dan 2 meter.

Met tropische storm “Lan” die nu het noorden van Japan bedekt, adviseerde de afdeling degenen die van plan zijn daarheen te reizen om de laatste weerupdates te volgen en hun reis dienovereenkomstig te organiseren.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!