Hartverscheurend kindermisbruik in Noordoost-Thailand, ouders zorgen ervoor dat hun 5-jarige zoontje niet kan lopen of leren

UDON THANI:- Een vijfjarig kind werd zo extreem mishandeld dat het niet meer kon lopen of naar school kon gaan. Dit schrijnend geval van kindermishandeling kwam gisteren aan het licht, waarbij een vijfjarige jongen het slachtoffer was van zijn ouders. Door de ernst van het misbruik heeft de jongen invaliderende verwondingen opgelopen, waardoor hij niet meer kan lopen en niet naar school kan.

De grootvader van de jongen heeft het afgelopen jaar de verantwoordelijkheid op zich genomen om zijn schoolopdrachten naar hun huis in Ban Nongai Phatthana, Udon Thani, te brengen. In een vurig pleidooi voor gerechtigheid benadrukte de grootvader de dringende noodzaak van ingrijpen.

Het gezin, bestaande uit zes leden, staat onder voogdij van de 56-jarige Lamduan Khamchaiyaphin, de grootvader van de jongen. Khun Lamduan stelde het slachtoffertje bekend als Krim, tijdens hun bezoek aan de pers voor. 

Krim, een leerling van de eerste klas van een school in een nabijgelegen dorp, is een symbool geworden van de dringende noodzaak om kindermishandeling en de verwoestende gevolgen ervan aan te pakken.

Men zag hem uit een afgelegen kamer in het huis kruipen met zijn gebroken linkerbeen zichtbaar waar een bot onder de huid uitstak.

Naar verluidt is Krim mishandeld door zijn vader en stiefmoeder, hoewel het onduidelijk is wat ze hem hebben aangedaan. Lamduan smeekt hen om, als ze van plan waren het kind te blijven misbruiken, de arme jongen aan zijn zorg over te dragen. Ze stemden ermee in en Krim werd bij hem ondergebracht, maar hij had al talloze blauwe plekken en een gebroken, misvormd been.

Ondanks het advies van de dokter om niet te lopen, verlangt Krim ernaar om zich bij zijn vrienden aan te sluiten, maar hij kan alleen met beide handen kruipen. Krim ging niet naar school, maar zijn naam is geregistreerd op een nabijgelegen locatie en Lamduan haalt zijn huiswerkopdrachten voor hem op.

Als Lamduan aan het werk is, logeert het kind bij zijn oma. ‘S Nachts slaapt het kind terwijl hij zich vastklampt aan zijn grootvader, doodsbang door de resterende angst van jarenlang misbruik.

Terwijl de behandeling in Bangkok aan de gang is, waarvoor maandelijkse reizen nodig zijn, verzekert de dokter dat Krim kan herstellen en weer kan lopen, maar het zal tijd kosten.

Hij heeft de gemeenschap om hulp gevraagd, maar er is geen reactie gekomen. Naarmate het verhaal zich echter verspreidde, begon er wat hulp te komen. De Udorn Sawang Metha Foundation zorgde voor drinkwater voor het arme gezin. En een rolstoel werd geschonken door een groep vrijwillige studenten.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Khaosod.com

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!