Meer dan 10 ton illegaal varkensvlees in Chonburi in beslag genomen

CHONBURI:- Bij een inval in Chonburi is meer dan 10 ton illegaal varkensvlees in beslag genomen. Een speciale eenheid van de afdeling veeontwikkeling, de lokale politie en ambtenaren van de Consumentenbescherming (CPP) is daar een illegale varkensslagerij binnengevallen.

Uit de provincies Nakhon Pathom en Nakhon Ratchasima was in totaal ongeveer 10.307,4 kilo illegaal varkensvlees de slagerij binnengesmokkeld. Deze ongeoorloofde praktijk is in strijd met de sanitaire voorschriften en vormt mogelijk een risico op besmetting en brengt de consument in gevaar.

Gisteren lanceerde het departement veeontwikkeling samen met de CPP-autoriteiten een verrassingscontrole op een grootschalige varkenswinkel in het district Sri Racha. De slagerij, genaamd Chok Amphai Fresh Pork, vervoerde naar verluidt illegaal varkensvlees uit verschillende districten zonder de benodigde vergunningen en zonder traceerbare bronnen. De onhygiënische translocatiemethoden vormen een bedreiging voor de veiligheid van de consument, aangezien ze het vlees kunnen besmetten met schadelijke bacteriën en verder kunnen leiden tot gezondheidsrisico’s.

Khun Somchuan Rattanamangkalanon, van het departement veeontwikkeling onthulde dat de ploeg de operatie gisteren om drie minuten over middernacht heeft gelanceerd. Samen andere relevante organisaties inspecteerden nauwgezet drie koelcellen. De eenheden onderzochten ook drie pick-up trucks die werden gebruikt voor het smokkelen van in totaal 10.307,4 kilo illegaal varkensvlees, zo meldde Siamrath.

De operatie maakt deel uit van het Clean Pork-project, een primair beleid van het departement veeontwikkeling gericht op het beheersen en monitoren van epidemieën en het handhaven van een consistente varkensvleesprijs om ervoor te zorgen dat boeren varkens kunnen telen en verkopen met voldoende winstmarge. Khun Somchuan benadrukte dat deze inspanningen worden geleverd om de voedselveiligheid en -zekerheid voor alle Thaise burgers te waarborgen.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Siamrath 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!