Koffiekenners beweren dat de speciale melanges, unieke merken de sleutel tot de wereldwijde aantrekkingskracht van Thaise koffie zijn.

THAILAND:- Thaise boeren en ondernemers worden aangespoord om unieke koffiemelanges te creëren om de verkoop op de lucratieve en groeiende wereldwijde koffiemarkt te vergroten. Thailand kan zijn concurrentiepositie op de wereldwijde koffiemarkt vergroten door speciale koffiesoorten te produceren en te verwerken, zo vertelde directeur Poonpong Naiyanapakorn van het Thaise Bureau va. Beleid en Strategie.

Dit zal de waarde van Thaise koffie verhogen en Thaise koffie promoten als een wereldwijd merk, zei hij.

De Thaise koffie-export steeg in de eerste helft van dit jaar met 7,7% op jaarbasis tot 459,47 miljoen dollar, waarvan de meeste oploskoffie waren: er werd voor 1,23 miljoen dollar (43,21 miljoen baht) aan koffiebonen geëxporteerd en voor 58,24 miljoen dollar (2,04 miljard baht) aan oploskoffie werd geëxporteerd.

Speciale koffies wordt ongeveer 5,9 keer meer verkocht dan generieke koffie vanwege het zorgvuldige productieproces en de hoge kwaliteit, aldus Poonpong.

Hoewel de markt voor speciale koffie een nichemarkt is, onderscheidt het de markt en verhoogt het de waarde van Thaise koffie, zei Poonpong.

De markt voor koffie groeit wereldwijd. Volgens een voorspelling van Market Research Future zal de waarde van de wereldmarkt in 2030 $112,8 miljard per jaar bedragen.

Thailand exporteerde vorig jaar voor $ 109,17 (3,83 miljard baht) aan koffie, een stijging van 5,1% op jaarbasis. De export van koffiebonen bedroeg in totaal $ 3,85 miljoen (135,38 miljoen baht) en de export van oploskoffie bedroeg in totaal $ 105,32 miljoen (3,65 miljard baht).

Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Thaiger

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!