Bangkok viert morgen Moederdag met prachtige waterorgels en flitsende lichtdecoraties.

BANGKOK:- Vanaf vandaag tot eind augustus zijn er fontein- en lichtshows te zien in het Benchasiri-park in Bangkok om Moederdag te vieren, dat dit jaar op zaterdag valt. De shows worden samengesteld door de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) en de Tourism Authority of Thailand.

Morgen 12 augustus, de verjaardag van Hare Majesteit Koningin Sirikit de Koningin-moeder, wordt elk jaar in Thailand gevierd als Moederdag. De koningin-moeder viert dit jaar haar 91ste verjaardag.

Vanaf vandaag tot en met 31 augustus kunnen bezoekers drie keer per dag genieten van de fonteinshow – om 19.00 uur, 20.00 uur en 21.00 uur – in het park, dat bereikbaar is via het Prompong-station van de BTS Skytrain. De Skytrain biedt op 12 augustus een gratis rit aan passagiers die met hun moeder komen.

De gouverneur van Bangkok zei gisteren tijdens de openingsceremonie van het evenement dat de fontein oorspronkelijk het opvallende kenmerk van het park was en dat de BMA ervoor heeft gekozen deze uit te breiden.

Khun Chadchart zei dat een aantal beroemde Thaise beroemdheden en zangers zullen deelnemen aan de openingsdag van het evenement.

Er zullen ook displays zijn die de nalatenschap van de koningin-moeder en haar toewijding aan het land benadrukken, zo voegde Khun Chadchart eraan toe.

Het 3-rai (4.800 vierkante meter) Benchasiri Park ligt in het hart van Bangkok en werd in 1992 gebouwd ter herdenking van de vijfde cyclus (60e verjaardag) van koningin Sirikit.

Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!