Thaise vrouw redt in Noordoost-Thailand 19 puppy’s van de hongerdood die waren in het bos waren achtergelaten

NONG BUA LAMPHU:- Een Thaise vrouw heeft 19 puppy’s gered die waren achtergelaten in de buurt van een bos langs de weg in de Isaan-provincie Nong Bua Lamphu. De vrouw is nu op zoek naar nieuwe baasjes voor deze verlaten schatjes.

De vrouw deelde deze week foto’s van de zwarte en lichtbruine puppy’s op een Facebook-groep, in de hoop nieuwe huizen te vinden voor de schattige kleine pups. De 30-jarige dierenliefhebber, Suputtra Linthong, zei…

“Onverlaten hebben 19 kleine puppy’s in de steek gelaten. Neem contact met me op als je ze allemaal of een paar wilt verzorgen. Ik weet niet zeker wat hun geslacht is, want het regende en ik haastte me om ze uit het gebied te halen.”

De foto’s onthulden dat elke pup doorweekt was van een recente stortbui. Het lijkt erop dat Suputtra daar net binnenkwam, aangezien sommigen van hen misschien zijn verdronken in de zich vormende plassen.

Het bericht ging viraal op de Thaise sociale media en trok de aandacht van een dierenarts van het Nong Bua Lamphu Animal Health Centre, waar Suputtra haar hond meestal naartoe bracht voor behandeling. Het centrum bood de nodige zorg tot de dieren gezond genoeg zijn om naar hun nieuwe baasjes te gaan.

Het centrum werkte later de gezondheidstoestand van elke puppy bij en verklaarde dat sommige puppy’s gezond waren, terwijl andere een beetje zwak waren omdat ze lange tijd doorweekt waren in de regen. Verschillende pups niesden door het vocht in hun longen. Ze hadden allemaal erg honger en kregen een vlooienbehandeling van het centrum 

Het centrum voegde eraan toe dat elke puppy drie tot vier dagen goed verzorgd moest worden voordat ze klaar waren om te reizen. Het centrum deelde later foto’s van elke puppy in een gezondere staat.

Suputtra vertelde ThaiRath dat ze blij was dat de pups nu veilig en gezond waren. Ze drong er bij alle eigenaren van gezelschapsdieren op aan hun dieren niet op deze manier in de steek te laten.

Olleke Bolleke in de Isaan
Bron: Thairath

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!