De snelwegautoriteit van Thailand houdt openbare hoorzittingen voor een snelweg die KohSamui met het vasteland verbindt

KOH SAMUI:- De snelwegautoriteit van Thailand, afgekort het Exat genoemd, bestudeert 7 mogelijke routes voor een snelweg die het vakantieoord Koh Samui verbindt met het vasteland van Surat Thani, een kustprovincie in de Golf van Thailand.

Het project beleefde afgelopen maandag de eerste openbare hoorzitting waarbij de autoriteit de voor- en nadelen van elke route aan de inwoners van de districten Don Sak, Khanom en Koh Samui heeft gepresenteerd.

De openbare hoorzittingen behandelen onderwerpen zoals investeringswaardigheid en economische en milieueffecten, zo verklaarde de directeur van de Exat, khun Surachet Laophulsuk.

Hij voegde eraan toe dat de snelweg het toerisme en het goederenvervoer naar Koh Samui, het op een na grootste eiland van Thailand na Phuket, aanzienlijk zal stimuleren. Momenteel is de 236 vierkante kilometer. eiland kan alleen worden bereikt door de lucht en over zee.

Exat schatte dat de bouw in maart 2025 zou kunnen beginnen nadat de openbare hoorzittingen en de milieueffectbeoordeling zijn voltooid, de laatste die moet worden uitgevoerd voor de geselecteerde route. Maar de snelweg moet in 2032 echt bruikbaar zijn voor het publiek, aldus Surachet.

De zeven voorgestelde routes hebben een afstand variërend van 22 tot 29 km. en zal snelweg 4142 in het Don Sak-district of snelweg 4044 in het district Khanom verbinden met verschillende delen van snelweg 4170 in het district Koh Samui.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Nation 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!