Stormwaarschuwingen voor 35 provincies in Thailand met mogelijke plotselinge overstromingen

BANGKOK:- De Meteorologische Dienst heeft deze woensdagmorgen een waarschuwing afgegeven voor 35 provincies, waaronder de hoofdstad Bangkok, en voorspelt zware regenbuien die kunnen leiden tot plotselinge overstromingen en aardverschuivingen in bergachtige gebieden. Er wordt gevreesd dat een verzwakkend stormfront dat van Myanmar en Noord-Laos naar Vietnam trekt, de regenval en het stormachtige weer in heel Thailand kan intensiveren.

De voorspelling van vandaag voorspelt stortbuien in het noorden, noordoosten en zuiden van Thailand. Inwoners van deze gebieden wordt aangeraden voorzichtig te zijn, aangezien hevige regenval en opeenhoping van regen plotselinge overstromingen en aardverschuivingen kunnen veroorzaken, vooral in gebieden in de buurt van bergen of rivieren.

Met name schippers in de Andamanse Zee en de Golf van Thailand wordt aangeraden waakzaam te zijn vanwege de matige golfcondities. Geschatte golfhoogtes in de zee als gevolg van de weersomstandigheden zullen naar verwachting 1-2 meter zijn. Op plaatsen met stormachtig weer wordt echter verwacht dat de golven zelfs hoger zijn dan 2 meter. 

De storm “Khanun”, momenteel in de Stille Oceaan, trekt naar verwachting de komende twee dagen langs Zuid-Japan richting het Koreaanse schiereiland. Reizigers naar deze regio’s wordt geadviseerd om continu de weerberichten te checken.

De 24-uurs voorspelling voor Thailand, beginnend van 06.00 uur vandaag tot 06.00 uur morgen, is als volgt gedetailleerd:

In de noordelijke regio wordt verwacht dat 60% van de regio stormachtige omstandigheden zal ervaren, met in sommige gebieden zware regenval, vooral in de provincies Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Phayao, Nan en Tak.

In het noordoosten verwacht 60% van het gebied, met name de provincies Nong Khai, Bueng Kan, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom en Mukdahan, ook stormachtig weer.

Er wordt voorspeld dat de centrale en oostelijke regio’s stormachtige omstandigheden zullen hebben in meer dan 40% van de regio’s, voornamelijk in de provincies Kanchanaburi, Suphan Buri, Ayutthaya, Ratchaburi, Nakhon Pathom, Samut Songkhram en Samut Sakhon voor de centrale regio, en in Nakhon Nayok, Provincies Prachinburi, Chanthaburi en Trat voor de oostelijke regio.

In de zuidelijke regio (zowel oost- als westkust) worden in sommige gebieden zware regenval en stormen verwacht in meer dan 60% tot 70% van de regio. Met name de provincies Chumphon, Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Songkhla, Pattani, Yala en Narathiwat aan de oostkust en de provincies Ranong, Phang Nga, Phuket, Krabi, Trang en Satun aan de westkust zijn het zwaarst getroffen.

Wat Bangkok en de omliggende provincies betreft, zal 60% van het gebied buien hebben, vooral tijdens de middag- tot avondperiode.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: TMD

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!