Ga maar startblokken staan om komend weekend in Noordoost-Thailand van de fameuze gehaktballen van Buriram te smullen

ISAAN:- De provincie Buriram profiteert van het nationale moederdagweekend door de 6e editie van haar jaarlijkse wedstrijd gehaktballen te organiseren. Deze noordoostelijke provincie heeft een naam verdiend voor zijn “Look Chin Yeun Kin” of gehaktballen die staand kunnen worden gegeten – of gehaktballen op een stokje waar je onderweg van kunt genieten.

Gehaktballen in Thaise stijl worden voorgekookt en vervolgens gekoeld. Ze kunnen zowel gegrild als gebakken met Thaise chilisaus gegeten worden.

De gehaktballen van Buriram zijn onlangs in populariteit gestegen toen haar eigen K-popster, Lalisa “Lisa” Manobal van Blackpink, zei dat ze de gehaktballen uit haar geboorteplaats miste.

Het gehaktballenfestijn van dit jaar wordt gehouden van vrijdag tot zondag van 12.00 tot 22.00 uur op het plein van de Chang Arena in het hoofddistrict Buriram.

Deelnemers kunnen meer dan 40 kraampjes verwachten die gehaktballen verkopen, evenals stands met lokale producten, handwerk en souvenirs uit 23 districten.

De wedstrijd om gehaktballen te eten biedt geldprijzen die kunnen oplopen tot 100.000 baht en is onderverdeeld in drie categorieën: open voor iedereen, vrouwen en teams.

Influencer Praiwan “Parry” Wannabut zal ook een wedstrijd organiseren voor Buriram’s beste makers van gehaktballen en chilisaus. Er zullen ook gratis concerten, culturele shows en covers van de liedjes van Blackpink te zien zijn.

Olleke Bolleke in de Isaan
Bron: Facebook 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!