Duitse vader verdrinkt, bij Karon Beach in Phuket in Zuid-Thailand, zijn 11-jarige zoon wist de kust te bereiken en overleeft dit drama

PHUKET:- Een Duitse vader verdronk gisteren op tragische wijze tijdens het zwemmen op Karon Beach in Phuket, terwijl zijn 11-jarige zoon de wilde zee overleefde.

Het Thaise reddingsteam op Karon Beach had de 52-jarige Duitser, Jurgen Ralf Wiltzsch, bewusteloos op de zeebodem aangetroffen. Het reddingsteam reanimeerde Herr Wiltzsch en bracht hem over naar het ziekenhuis van Chalong, maar het ziekenhuispersoneel kon de Duitse man helaas niet redden.

Volgens ThaiRath waren de Duitse vader en zijn 11-jarige zoon Cavl Edwin Wiltzsch rond 19.30 uur samen aan het zwemmen. De wind en golven waren erg sterk voor de twee buitenlanders. De zoon naar de kust terug te zwemmen, maar zijn vader verdween helaas in zee.

Het dode lichaam van de man werd overgebracht voor autopsie in het Vachira Phuket Hospital. De relevante afdelingen werken samen met de Ambassade van Duitsland in Thailand om het tragische nieuws aan zijn familie door te geven.

ThaiRath meldde niet of er een rode vlag zichtbaar was om toeristen te waarschuwen voor de gevaarlijke zwemomstandigheden.

Volgens de Phuket Times gisteren zijn er in Phuket in vijf dagen tijd vier toeristen omgekomen als gevolg van verdrinkingsincidenten.

Uw nieuwsbeer neemt even de vrijheid om u de werking van waarschuwingsvlaggen op de stranden in Thailand uit te leggen, deze zijn onderverdeeld in vier typen:
* Twee rode vlaggen: extreem gevaarlijk, zwemmen verboden.
* Eén rode vlag: Hoog risico, zwemmen niet aangeraden.
* Gele vlag: Voorzichtigheid geboden bij het zwemmen.
* Gele en rode vlaggen: strandwachten aanwezig.
* Groene vlag: Veilige omstandigheden om te zwemmen.

Bovendien kiezen sommige stranden voor gele of paarse vlaggen om bezoekers te waarschuwen voor de aanwezigheid van kwallen.

Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: ThaiRath

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!