Politie Pattaya eist dat motorfiets verhuurders strenger de Arabische klanten moet controleren

PATTAYA:- De politie van Pattaya heeft gisteren de motorfiets verhuurders in de stad opgedragen om de gegevens en identiteitsdocumenten van hun Arabische klanten strikt bij te houden, zodat de politie deze na herhaalde klachten over verkeersstoringen veroorzaakt door Arabische wegracers kan controleren.

Na maandenlang klachten te hebben gehoord over wegraces en ongeregeldheden van lokale bewoners, hield de politiechef van Pattaya, kolonel Thanapong Phothi, maandag een ontmoeting met motorfiets verhuurders  op het politiebureau.

Toeristenpolitie, immigratiepolitie en functionarissen van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Pattaya woonden ook de bijeenkomst bij.

Thanapong zei tegen de operators eiste dat ze de rijbewijzen en paspoorten van hun klanten moeten controleren voordat ze motorfietsen meegeven. De verhuurders zijn ook verplicht om kopieën van documenten te bewaren om te controleren of de motorrijders verkeersstoringen veroorzaakten.

Thanapong voegde eraan toe dat de operators werd verteld om hun klanten er krachtig aan te herinneren de verkeerswetten te respecteren en tijdens het rijden een valhelm te dragen.

Buurtbewoners hebben geklaagd dat Arabische toeristen, vooral Koeweitse jonge mannen, met motorfietsen over de wegen racen en hun motoren laten draaien om harde geluiden te maken in de vroege uren van de dag, waardoor hun slaap wordt verstoord.

Op 31 juli deed de politie van Pattaya om 1 uur ’s nachts een inval bij een groep Koewati’s en nam 15 motorfietsen in beslag wegens het verstoren van het verkeer op Yen Sabai Road. 

De lokale bewoners zeiden dat ze de doorgaande weg niet konden gebruiken omdat de bende hun motorfietsen zo had geparkeerd dat ze de toegang tot de weg en de huizen van mensen blokkeerden. De bendes reisden vaak in groepen en lieten hun motoren luidruchtig draaien.

Kolonel Arus Sapanon, van de toeristenpolitie van Pattaya, zei na de bijeenkomst tegen aanwezige verslaggevers dat de politie de ambassades van de landen waar de wegracers vandaan kwamen, zijn geïnformeerd, zodat de toeristen eraan worden herinnerd de Thaise verkeerswetgeving te respecteren.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: The Nation

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!