Generaal Prayut, waarnemend premier en minister van Defensie Thailand zweert dat het leger het land zal blijven ‘beschermen’

BANGKOK:- Het Thaise leger zal het voortouw blijven nemen bij de “verdediging van het land”, zo verklaarde premier Prayut Chan-o-cha gistermorgen toen hem werd gevraagd naar de staat van militaire stabiliteit te midden van toenemende politieke spanningen.

Thailand wordt geconfronteerd met toenemende politieke spanningen nu de pogingen om een ​​regering te vormen bijna drie maanden na de verkiezingen van 14 mei aanslepen. Gevreesd wordt dat een conflict tussen pro-democratische en pro-militaire kampen kan leiden tot militaire interventie.

Generaal Prayut, nu waarnemend premier en minister van Defensie, wacht om de macht over te dragen aan de volgende regering nadat zijn partij en aanverwante partijen bij de verkiezingen zijn verslagen.

Op de vraag of hij zich zorgen maakt over de toekomst van de strijdkrachten te midden van hernieuwde politieke onrust, zei hij dat hij zich nergens zorgen over hoefde te maken zolang er jongere soldaten in de gelederen waren en wetgeving die het belang van de strijdkrachten bevestigde. “De strijdkrachten zullen niet alleen worden gelaten”, zei hij.

Toen hem werd gevraagd of hij achter de schermen zou werken en de politieke ontwikkelingen op afstand zou volgen nadat hij de macht had verlaten, wees hij de vraag af en zei: “We zijn er nog niet.”

Er wordt algemeen aangenomen dat generaal Prayut, die begin juli aankondigde dat hij zijn handen van de politiek zou wassen negen jaar nadat hij de macht had overgenomen door een staatsgreep, zijn laatste ambtstermijn als premier zal gebruiken om zijn winkelbedienden op topposities te benoemen voor een nieuwe regering zal naar verwachting eind augustus of begin september aan de macht komen.

Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!