Restauranteigenaren in Jomtien klagen over de wildgroei van voedselkarren en vinden het oneerlijke concurrentie 

PATTAYA/JOMTIEN:- Aan de beach road van Jomtien in Pattaya uiten een tal van restaurantbedrijven hun ongenoegen over wat zij omschrijven als een monopolisering van het strand door een buitensporig aantal verkopers van voedselkarren. Het aantal straatkraampjes bestaat uit meer dan honderd voedselkarren die zich in rotten opstellen en het wegverkeer bemoeilijken fatsoenlijk te rijden.

Khun Lamphueng Hamilton, plaatselijk bekend als Lisa, voorzitter van de Jomtien-Pattaya Entertainment Association, heeft deze kwestie scherp onder de aandacht gebracht. Ze noemt een geëscaleerd probleem van opstoppingen langs de weg naast Jomtien Beach, vooral in avonduren. Dit komt grotendeels door de aanwezigheid van de verkopers langs het strand.

Naar aanleiding van deze alarmerende constatering heeft khun Lamphueng er samen met haar collega-ondernemers binnen de vereniging voor gekozen om diverse segmenten langs de weg te inventariseren. Tot hun ontsteltenis ontdekten ze dat groepjes strandverkopers en venters met voedseldriewielers alomtegenwoordig waren, waardoor er bijna onophoudelijk tot in de vroege ochtend een kabaal met onstuimige muziek langs het strand weergalmde.

Als onderdeel van hun handelscapriolen namen sommige strandverkopers ook hun toevlucht tot het gebruik van vuurwerk om klanten aan te trekken. Deze praktijk is niet alleen in strijd met de wet, maar wordt ook aangemerkt als schadelijk voor de reputatie en het algehele welzijn van de stad.

Khun Lamphuengs lobbyt momenteel bij de relevante bestuursorganen om tussenbeide te komen en snel en beslissend op te treden tegen deze illegale praktijken.

Opgemerkt moet worden dat Lamphueng niet de enige is die geïrriteerd is door deze oprukkende strandverkopers. De voorgestelde interventie zou duidelijk worden toegejuicht door een groot aantal marktplaatseigenaren en restauranteigenaren in de buurt. Vrijwel unaniem toonden deze fysieke bedrijven hun frustratie over deze situatie.

Ze beweren dat ze regelmatig huur en andere bijbehorende vergoedingen betalen om legaal hun bedrijf langs het strand te runnen, maar dat ze worden geblokkeerd of dat hun bedrijf wordt uitgehold door de verkopers van voedselkarren die niet door dezelfde verplichtingen worden belast. Deze ongelijkheid in handelsvoorwaarden, naast de bekende illegale activiteiten, blijft de onvrede aanwakkeren onder de meer gevestigde bedrijven van Jomtien.

Olleke Bolleke in Jomtien
Bron: Khaosod

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!