In de eerste 4 van in de  6-daagse vakantie zijn er in Thailand 153 dodelijke verkeersslachtoffers geregistreerd 

BANGKOK:- Net als bij de meeste andere lange vakanties in Thailand, heeft de laatste zesdaagse vakantie die afgelopen vrijdag begon al meer dan 100 verkeersdoden opgeleverd. De meeste mensen begonnen hun vakantie vroeg door op donderdag Bangkok of andere provincies te verlaten.

Het Thaise Verkeersveiligheidscentrum maakte gisteren op hun website bekend dat tussen donderdag en maandag verkeersongevallen 153 levens hebben geëist.

Alleen al op maandag kwamen 45 mensen om het leven en raakten 2.173 anderen gewond bij verkeersongevallen.

Het kabinet voegde maandag toe om de verjaardag van de koning, het weekend en twee boeddhistische feestdagen te combineren om een ​​zesdaagse vakantie voor iedereen te creëren. Dit was voor mensen aanleiding om sinds donderdagavond de provincies in te trekken.

Sinds maandag heeft de politie 958 automobilisten en motorrijders gearresteerd voor rijden onder invloed, voegde het centrum eraan toe.

Generaal Roy Inkpairoj, het plv.  hoofd van de nationale politie die toezicht houdt op het verkeerscentrum, zei dat hij de landelijke verkeerspolitie heeft opgedragen om het verkeer te regelen voor mensen die teruggaan.

Hij zei dat mensen op dinsdag begonnen terug te keren naar Bangkok of hun huizen of werkplekken elders, vóór de laatste vakantiedag van vandaag.

Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!