UPDATE | Politie neemt 1000 kilo vuurwerk in beslag in verband met de vuurwerk explosie in een pakhuis in Narathiwat 

NARATHIWAT:- De politie heeft in het district Su-ngai Kolok in de provincie Narathiwat in Thailand ongeveer een ton vuurwerk in beslag genomen, in winkels op ongeveer 150 meter van een vuurwerkmagazijn waar zaterdag een explosie plaatsvond. Bij deze explosie zijn 12 mensen om het leven gekomen en ongeveer 120 anderen gewond geraakt . De explosie en daaropvolgende brand hebben ook ongeveer 300 huizen in de buurt van het magazijn beschadigd.

Onder verwijzing naar de staat van beleg, die nog steeds vanwege de onrust in Narathiwat van kracht is, vielen troepen en de provinciale politie vier aangrenzende landbouwmachines binnen om commerciële gebouwen te onderzoeken die eigendom waren van Khun Sompong, eigenaar van het neergestorte vuurwerkmagazijn in het subdistrict Muno.

Ze vonden 133 kartonnen dozen en 20 zakken gqevuld met vuurwerk en pyrotechnisch materiaal, die samen ongeveer een ton wogen. Ook vond een daaropvolgende huiszoeking in een winkel die visgerei verkocht een niet nader gespecificeerde hoeveelheid vuurwerk. Autoriteiten beweren dat al het in beslag genomen vuurwerk illegaal is.

Ondertussen hebben ambtenaren van het provinciale elektriciteitsbureau geprobeerd hoogspanningslijnen te repareren die beschadigd waren door de ontploffing en de stroom naar de buurt te herstellen. Ze zeiden dat het enige tijd zal duren voordat de stroom kan worden hersteld.

Khun Mongkolchai Somudon, de plv. staatssecretaris in het kabinet van de premier, zei dat premier Prayut Chan-o-cha de relevante autoriteiten heeft opgedragen noodhulp te verlenen aan de slachtoffers, waaronder hulp bij begrafeniskosten, financiële steun voor families waarvan de leden zijn omgekomen in het incident of raakten gewond, evenals bouwmaterialen voor de reparatie van huizen.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Thairath

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!