Koning Vajiralongkorn van Thailand viert verjaardag andermaal in eigen land, maar waar is zijn ‘ingestorte’ dochter?

BANGKOK:- Koning Vajiralongkorn – die door het leven gaat als Rama X – heeft in het koninklijk paleis in Bangkok zijn verjaardag gevierd. De Thaise vorst is 71 jaar oud geworden. Veel familieleden waren aanwezig tijdens de vieringen, maar er werd met geen woord gerept over prinses Bajrakitiyabha (44), die sinds december vorig jaar in het ziekenhuis ligt.

Vajiralongkorn ontving, zittend op zijn troon in de Amarin Winitchai-troonzaal, leden van de koninklijke familie, de regering en andere hoogwaardigheidsbekleders. Onder hen waren koningin Suthida en Vajiralongkorns dochter prinses Sirivannavari. Prinses Sirindhorn feliciteerde haar broer namens alle aanwezigen in een korte toespraak. Buiten het paleis werden er saluutschoten afgevuurd.

Ondanks haar status als de ‘favoriete’ dochter van Rama X en de gedoodverfde troonopvolgster van Thailand, werd de toestand van de 44-jarige prinses Bajrakitiyabha niet besproken. De prinses verloor op 14 december het bewustzijn terwijl ze haar honden trainde. Ze werd eerst met spoed naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht en vervolgens per helikopter naar een gespecialiseerd hospitaal in Bangkok verplaatst. 

Volgens de lokale krant ‘Bangkok Post’ verblijft ze daar nog steeds, maar haar huidige toestand blijft een raadsel.

Olleke Bolleke in Thailand 

Bron: Bangkok Post

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!