Dit extra lange vakantieweekend doet de kassa in Thailand rinkelen

BANGKOK:- De Thaise rekenkamer verwacht dat het gisteren begonnen zesdaagse lange weekend (28 juli tot 2 augustus 2023) Thailand 5 tot 7 miljard baht aan inkomsten zal opleveren, voornamelijk van binnenlandse toeristen.

Khun Sanan Angubolkul, voorzitter van de Thaise Kamer van Koophandel vertelde tegen de pers dat het lange weekend mensen zal aanmoedigen om te reizen en meer uit te geven, wat op zijn beurt inkomsten zal genereren voor hotels, restaurants en winkelcentra. 

“De Thaise Kamer van Koophandel schat dat ongeveer 5-7 miljard baht tijdens de lange vakantieperiode van eigenaar zal wisselen”, zo zei Khun Sanan.

Het lange weekend gisteren op de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning begonnen en duurt tot woensdag (2 augustus 2023), het begin van de boeddhistische vastentijd.

De Thaise regering heeft aanstaande maandag (31 juli 2023) tot een zgn. overgangsdag uitgeroepen om het mogelijk te maken dat de mensen naar hun woonplaats in het binnenland kunnen reizen.

Khun Sanan benadrukte dat de extra vrije dag op maandag het land in het algemeen ten goede zou komen. Voor bedrijven betekent het echter extra kosten door overwerkpremies voor hun werknemers. Hij gaf ook aan dat hij er zeker van was dat de kosten van overwerk de getroffen bedrijven niet significant zouden beïnvloeden, maar hij betreurde wel de kortetermijnaankondiging van de regering.

Als de aankondiging overgangsdag op maandag, eerder had plaatsgevonden, dan hadden de bedrijven meer tijd gehad om alles goed te plannen”, legt Khun Sanan uit.

Olleke Bolleke in Thailand

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!