Bewoners van Phetchaburi klagen steen en been over de stelende makaken, die zich in razende tempo vermenigvuldigen 

PHETCHABURI:- De autoriteiten van Phetchaburi dringen erop aan dat langstaartmakaken van de lijst met beschermde dieren worden gehaald , omdat hun populatie schrikbarend toeneemt en ze een ware  overlast voor de lokale bevolking worden.

De gouverneur van de provincie, Natthachai Nampoolsuksan bezocht deze week het Phra Nakhon Khiri-park nadat hij klachten had ontvangen dat de langstaartmakaken die in het gebied leven de lokale bevolking deerlijk verstoren.

Deze apensoort, ook wel bekend als krabetende makaken, is een beschermd dier onder de Wild Animal Conservation and Protection Act van 2019.

Makaken die in de buurt van gemeenschappen leven, stelen vaak voedsel, pakken tassen en bijten zelfs mensen. Dit slechte gedrag van apen heeft de lokale bevolking gedwongen hun kinderen binnen te houden en stalen hekken te plaatsen om hun bezittingen te beschermen, zo vertelde gouverneur Natthachai.

De gouverneur voegde eraan toe dat alle acht districten in de provincie Phetchaburi tussen de 1.000 en 1.500 apen hebben, terwijl in het Muang-district de apenpopulatie meer dan 20.000 kan zijn.

De wijk Muang is populair onder toeristen dankzij bezienswaardigheden als het Phra Nakhon Khiri Historical Park en de Khao Luang-grot.

Khun Natthachai zei dat de provincie en het departement va. Nationale parken hebben geprobeerd de makakenpopulatie onder controle te krijgen door ze te steriliseren, maar deze aanpak lijkt niet effectief te zijn, omdat de apen zich sneller voortplanten dan ambtenaren kunnen bijhouden.

Hij zei dat nu een speciaal provinciaal comité voor de apenpopulatie heeft ingestemd met een voorstel aan het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu om de langstaartmakaak van de beschermingslijst te verwijderen. Hierdoor, zei hij, zullen ambtenaren effectievere maatregelen kunnen nemen om de bevolking onder controle te houden.

“De beschermingslijst is bedoeld om wilde dieren te beschermen waarvan het aantal kritiek laag is, maar de populatie van deze apen is overweldigend hoog”, zei hij. “Bovendien betekent het verwijderen van de makaken van de lijst niet dat de makaken vatbaar zullen zijn voor misbruik, aangezien de Wreedheid Preventie en Welzijn van Dierenwet nog steeds van kracht is.”

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Tags:

3 gedachten aan “Bewoners van Phetchaburi klagen steen en been over de stelende makaken, die zich in razende tempo vermenigvuldigen ”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!