Politie Chonburi neemt arsenaal aan vuurwapens in beslag van Thaise man nadat de man op Facebook met zijn wapens pronkte

PATTAYA:- In een succesvol optreden tegen wapens nam de politie van Chonburi een grote hoeveelheid vuurwapens en munitie van een Thaise man in beslag. De man in kwestie ging er prat op om met zijn wapens op sociale media te pronken.

De inval vond plaats in het subdistrict Nong Pla Lai nabij Pattaya.  De politieagenten, gewapend met een gerechtelijk bevel, vielen gisteren een huis binnen, nadat ze informatie hadden ontvangen dat de mannelijke huiseigenaar een grote verzameling wapens in zijn woning verstopte.

De informatie omvatte foto’s van de verdachte die met zijn wapens pronkt op Facebook. Na geruime tijd te hebben gewacht terwijl hij ondergedoken zat, zag de politie eindelijk de verdachte, later geïdentificeerd als khun Watchara Kamjam, een Thaise staatsburger, die bij zijn huis aankwam, zich niet bewust van hun aanwezigheid.

Echter, zodra de politie hun schuilplaats verliet om de man te arresteren, rende Khun Watchara snel en sprong van zijn huis het bos in zijn achtertuin in om te ontsnappen. 

De politie splitste zich op en achtervolgde hem, maar Watchara wist ze vakkundig te ontwijken door zijn bekendheid met het bos. 

De politie doorzocht vervolgens de woning van de verdachte en trof het volgende aan:
* Glock 19-pistolen, een met een kaliber van 9 mm en een met een kaliber van 11 mm
* Een Remington 870 jachtgeweer.
* Negen patronen van 9 mm kaliber.
* 15 patronen van 11 mm kaliber.
* 17 patronen jachtgeweergranaten.
* Twee kogelwerende vesten .
* En diverse andere wapenonderdelen
.

De vrouw van Watchara was bij de woning aanwezig toen de politie een huiszoeking deed. De politie probeert de vrouw over te halen om haar man over te halen zich over te geven, maar haar smeekbeden waren aan dovemansoren gericht.

Dit is zeker niet het eerste wapengeweld in Chonburi, aangezien de politie eergisteren twee Thaise mannen had gearresteerd voor een poging om een Smith & Wesson .38 revolver.

De mannen werden door de politie van Chonburi gelokt om naar een appartementencomplex te gaan waar de politie de arrestatie verrichtte. De mannen probeerden het wapen te verkopen voor 30,000 baht, maar lieten het wapen uiteindelijk in beslag nemen. Nu worden ze geconfronteerd met tal van juridische aanklachten.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!