De politie van Pattaya voert gisteren strandpatrouilles uit om geweld te voorkomen en arresteert daarbij acht tieners

PATTAYA:- De politie van Pattaya patrouilleerde gisteren op het strand van Pattaya om er zeker van te zijn dat jonge strandgangers geen wapens bij zich hadden, drugs gebruikte dan wel met elkaar op de vuist gingen.

De politie van Pattaya heeft de laatste tijd merkbaar de strandpatrouilles opgevoerd na meerdere gewelddadige incidenten waarbij Thaise tieners betrokken waren.

Het geweld verspreidde zich zelfs naar de straten van Pattaya, waar twee tieners door hun rivalen afgelopen woensdag op hun motor werden neergeschoten.

Volgens Luitenant-kolonel Surachet Aneksri, plv.  hoofd van het politiebureau van Pattaya, werden er 8 jonge verdachten, allemaal mannen tussen de 15 en 19 jaar oud, gearresteerd voor het neerschieten van deze twee tieners.

De verdachten gaven echter alleen toe aanwezig te zijn geweest op de plaats van het incident, maar ontkenden dat ze vuurwapens hadden gebruikt. Ze onthulden dat de oorzaak van het conflict voortkwam uit eerdere provocerende chatberichten die tussen hen en de slachtoffers waren uitgewisseld.

De politie nam bij de verdachten 4 motoren, 1 luchtdruk pistool en 10 mobiele telefoons in beslag.

In de tussentijd zal de politie van Pattaya regelmatig patrouilleren op risicovolle plekken in de stad om herhaling van dit geweld te voorkomen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!