Alarmerende toename van malaria in Thailand

BANGKOK:- Het aantal gevallen van malaria in Thailand is omhooggeschoten, wat aanleiding geeft tot een dringende waarschuwing aan degenen die in endemische gebieden wonen of deze onlangs hebben bezocht.

De plv. regeringswoordvoerster Ratchada Thanadirek liet weten dat het ministerie van Ziektebestrijding in de week die eindigde op 7 juli 2023 in totaal 835 nieuwe gevallen van de ziekte registreerde. Gezien deze ontwikkeling riep ze bewoners van bosgebieden of gebieden dicht bij de grens op om op te letten voor mogelijke symptomen van de ziekte. Reizigers die dergelijke regio’s bezoeken, worden ook aangespoord om waakzamer te zijn. 

Symptomen van malaria zijn koorts, koude rillingen, hoofdpijn, periodieke koorts en misselijkheid. Deze verschijnen meestal binnen 10 tot 14 dagen na infectie door een door muggen overgedragen parasiet. 

Volgens het ministerie van Ziektebestrijding zijn dit jaar 9.255 gevallen van malaria gemeld, 4.158 onder Thaise staatsburgers en 5.097 onder buitenlanders. Bijzonder getroffen provincies zijn Tak met 5.513 patiënten, Mae Hong Son met 1.026 patiënten en Kanchanaburi met 945 patiënten. Helaas vielen er drie doden, allen in de provincie Tak.

Artsen en gezondheidsautoriteiten doen een dringend beroep op mensen met malariasymptomen om onmiddellijk een arts te raadplegen. De ziekte is gemakkelijk te genezen met medicijnen en het herstel is meestal snel. Een vertraagde behandeling kan echter leiden tot ernstige complicaties en zelfs tot de dood.

Olleke Bolleke in Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!