De tropische storm “Talim” belooft niet veel goeds voor Noord en Zuid Thailand

BANGKOK:- Het Thais meteorologisch instituut heeft deze zondagmorgen een moessonwaarschuwing afgegeven voor plotselinge overstromingen afgegeven voor de bovenste noordelijke regio en de bovenste noordoostelijke gebieden, aangezien zware regenval beide regio’s de komende 24 uur vol zal treffen. Het TMD waarschuwde ook dat rivieren in beide gebieden kunnen overstromen.

Een zuidwestelijke moesson zal het hogere en lagere zuiden treffen, met golven die boven de drie meter stijgen in zowel de Golf van Thailand als de Andamanse Zee, aldus het TMD.

De golven zullen naar verwachting minstens twee meter hoog zijn in de lagere zuidelijke regio, maar in gebieden die door onweersbuien worden getroffen, zal hun hoogte stijgen, zei de afdeling, die bootbestuurders adviseerde om onweersbuien te vermijden. Schippers in de bovenste zuidelijke regio moeten hun schepen de komende 24 uur aangemeerd houden, aangezien de golven tijdens onweer meer dan drie meter hoog kunnen zijn, waarschuwde de afdeling.

De tropische storm “Talim” trekt vanuit de Zuid-Chinese Zee in west-noordwestelijke richting en zal dinsdag of woensdag aan land komen in Vietnam, aldus het weerinstituut.

Olleke Bolleke in Thailand

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!