Het zou maar zo kunnen dat generaal Prawit Wongsuwan volgende week de post van premier van Thailand zal overnemen

BANGKOK:- Gisteren werd er al volmondig gespeculeerd dat de leider van de Palang Pracharat-partij, vice-premier Prawit Wongsuwan komende woensdag voor het premierschap van Thailand zal worden genomineerd, aangezien de spanningen in een meer gepolariseerd parlement toenemen.

Dit feit wordt gezien als een potentiële schok wanneer vicepremier naar voren wordt geschoven als kandidaat voor het premierschap met mogelijke steun van senatoren. 

Gisteren zei Srettha Thavisin, de kandidaat van de Pheu Thai-partij voor premier, dat hij zich niet kon voorstellen dat  generaal Prawit de topbaan zou kunnen winnen, aangezien de partij van Palang Pracharat slechts 40 parlementsleden heeft, maar Dr. Cholnan Srikaew, partijleider van de Pheu Thai-partij, sprak in de gespannen sfeer na het stormachtige debat tijdens de gezamenlijke parlementaire zitting nu toch wel zijn bezorgdheid uit over die mogelijkheid.

Vice-premier Prawit Wongsuwan, leider van de Palang Pracharat-partij, zal volgende week woensdag misschien als het duiveltje uit een doosje als de nieuwe premierskandidaat worden voorgesteld. 

Bronnen binnen de coalitie van acht partijen uitten hun groeiende bezorgdheid na het polariserende parlementaire debat van donderdag dat de vaderlijke partijleider de steun zou kunnen winnen van de 188 parlementsleden in het Huis die tegen Pita stemden en onbesliste senatoren zou kunnen overtuigen om zich achter hem te scharen om zich kandidaat te stellen voor zijn ambt. zou ertoe kunnen leiden dat hij veel meer krijgt dan de 375 stemmen die volgens artikel 272 vereist zijn om wettelijk als regeringsleider te worden bevestigd.

Gisteren de dag na de parlementaire stemming waarbij Pita Limjaroenrat er niet in slaagde de minimum 375 stemmen te krijgen die nodig zijn om tijdens een gezamenlijke zitting van het parlement tot de 30e premier van Thailand te worden gekozen, kwam de achtpartijencoalitie bijeen die achter hem stond om hun standpunt te bespreken. toekomstige strategie.

Olleke Bolleke in Thailand 

Tags:

Eén gedachte over “Het zou maar zo kunnen dat generaal Prawit Wongsuwan volgende week de post van premier van Thailand zal overnemen”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!