Inwoners van Pattaya dringen er bij de autoriteiten op aan een einde te maken aan buitenlandse motorbendes

PATTAYA:- Inwoners van de kustplaats Pattaya in de provincie Chonburi hebben er bij de politie op aangedrongen een onderzoek in te stellen naar bendes motorrijders over de South Pattaya Road racen, waardoor de lawaai overlast tot ongekende hoogte te gestegen.

De bendes, voornamelijk bestaande uit Arabische jongelui in de leeftijd van 17 tot 25 jaar oud, racen vanaf ongeveer middernacht met hoge snelheid op de motor in Soi VC Residence Hotel en Soi Yensabai, zo vertelde een inwoner van Pattaya aan Jelle, onze stadsreporter.

Sommigen gebruiken motoren met aangepaste uitlaatpijpen om meer lawaai te creëren, zei hij, eraan toevoegend dat degenen die niet aan de race deelnamen, met hun motoren groepsgewijs door de Soi’s te rijden zonder zich aan de verkeersregels te houden.

De bewoner vertelde dat dit al zo’n twee maanden aan de gang is en dat deze toeristen voornamelijk gebruik maakten van huur motoren van lokale bedrijven.

“We willen dat de politie en aanverwante autoriteiten deze bendes onderzoeken die zoveel overlast hebben veroorzaakt en de veiligheid van andere automobilisten in Pattaya in gevaar hebben gebracht”, zei hij. “We vragen ze ook om de lokale fietsverhuurders te controleren om er zeker van te zijn dat ze alleen on gemodificeerde motoren verhuren.

Motorverhuur is een lucratieve bezigheid in de oostelijke badplaats, omdat het betaalbaar en snel vervoer biedt voor toeristen die lokale markten, bezienswaardigheden en stranden van Pattaya willen bezoeken. De huur begint vanaf 150 baht per dag.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

2 gedachten over “Inwoners van Pattaya dringen er bij de autoriteiten op aan een einde te maken aan buitenlandse motorbendes”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!