Versufte zoon in Uthai Thani na bizar incident met drakenfruit teruggevonden 

UTHAI THANI:-Gisteren kwamen er berichten naar buiten over een verbijsterende verdwijning en een onvoorziene redding uit de provincie Uthai Thani. Een 58-jarige man nam contact op met de lokale reddingsdienst om hen te informeren dat zijn 29-jarige zoon in hun dorp in het district Huay Khot, vermist was.

De vader van de vermiste man, Khun Boonthum, vertelde wat er gebeurde vóór de plotselinge verdwijning van Vichit. Hij zei dat zijn zoon op 11 juli, nadat hij van zijn werk was teruggekeerd, was verdwenen na het eten van twee stukken drakenfruit vanaf de boom bij hun huis. 

Boonthum en andere familieleden zette een zoektocht in het dorp uit maar dat mocht niet baten. De bezorgde vader vermoedde toen dat zijn zoon tijdens het wassen van zijn handen in de vijver zou zijn gevallen en nam al snel contact op met de reddingsdienst voor assistentie.

Toen het reddingsteam arriveerde, gebruikten ze lange bamboestokken om de bodem van de vijver af te tasten. Na een vergeefse zoektocht van meer dan een uur nam Boonthum zijn toevlucht tot een plaatselijk ritueel in de overtuiging dat het zou kunnen helpen. Hij stak negen wierookstokjes aan bij de vijver en liet een kussen van Vichit tijdens een gebed op het water drijven.

Terwijl de zoektocht doorging, kregen ze bericht dat Vichit was gevonden, wat iedereen schokte. Hij werd ontdekt in een kamer achter zijn huis en vertoonde tekenen van een roes. De aanblik van hun gevonden zoon bracht zijn ouders tot tranen toe.

Toen Vichit door zijn moeder werd ondervraagd over zijn verdwijning, antwoordde hij dat hij na het eten van de drakenvruchten het gevoel had dat iemand zijn mond bedekte en hem verhinderde te spreken. Hij zei ook dat hij een wenkende figuur had gezien, wat hem ertoe aanzette hem te volgen. Gedurende deze tijd was hij naar verluidt niet in staat om te bewegen of te spreken, ondanks het feit dat hij zag dat zijn vader en familieleden naar hem op zoek waren.

Hierna leidde Vichit iedereen naar de drakenfruitboom en de kamer waar hij was gevonden. De twee locaties waren ongeveer 50 meter verwijderd van de vijver, waar de uitgebreide zoekinspanning op gericht was. Nadat hij iedereen door de locaties had geleid, stak Vichit samen met zijn ouders wierook aan en vroeg om vergeving van de drakenfruitboom. Vervolgens deed zijn zus een beschermend amulet om zijn nek om mogelijke schade af te weren. Daarna keerde het gezin terug naar huis.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!