Politie Pattaya weigert borgtocht voor de drie verdachten diepvriesmoord op een  Duitse zakenman

PATTAYA:- De politie weigert borgtocht voor verdachten die zijn gearresteerd wegens hun vermeende betrokkenheid bij de moord op en het in stukken zagen van een Duits staatsburger in de provincie Chonburi.

Het lichaam van het slachtoffer, gevonden in een vriezer, leidde tot de arrestaties van de Herr Olaf, Frau Petra en Frau Nicole, de huurders van het huis waar de vriezer met het lichaam was opgeslagen.

De drie verdachten werden voor de provinciale rechtbank van Pattaya gebracht om hun arrestatie te vragen. Ze ontkennen hun betrokkenheid bij de misdaad. Ondertussen werd Mr. Zahrouk, een Pakistaan ​​met de Thaise nationaliteit, gearresteerd in de provincie Kanchanaburi toen hij probeerde over de grens naar Myanmar te vluchten.

Hij was te zien op bewakingsbeelden buiten een luxe huis, zittend op de achterbank van een pick-uptruck met de vriezer waar het lichaam lag. Hij ontkende aanvankelijk de beschuldigingen en vroeg om een ​​advocaat en contact met zijn familieleden voordat hij ’s avonds op het politiebureau van Nongprue in de provincie Chonburi in hechtenis werd genomen voor verdere juridische stappen.

De politie nam ook een 5,5 meter lange speedboot van Herr Olaf in beslag en onderzocht deze. De boot lag sinds 9 juli bij het huis van een landgenoot in Chonburi, toen het lichaam van het slachtoffer werd ontdekt. Op videobeelden van een viswinkel in het district Bang Lamung is te zien hoe Olaf en Zahrouk visbenodigdheden kopen. Er wordt aangenomen dat ze het lichaam wilden verwijderen door het in zee te gooien.

Voorlopige resultaten van de autopsie van het slachtoffer, Hans Peter, gaven aan dat hij stierf voordat hij werd ingevroren, aangezien er tekenen waren van verwondingen opgelopen voor de dood, waaronder blauwe plekken. Het lichaam was in 11 stukken uiteengereten, maar de exacte doodsoorzaak is nog niet opgehelderd. Verdere onderzoeken zijn vereist, die naar schatting niet langer dan 30 dagen zullen duren. 

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!