Politie schaalt de veiligheid in de aanloop naar de eerste verkiezingsronde voor een nieuwe premier van Thailand op

BANGKOK: – Terwijl de spanningen oplopen in de aanloop naar de eerste verkiezingsronde voor een nieuwe premier op 13 juli 2023, intensiveren de politie en het leger de veiligheidsmaatregelen, waaronder het opzetten van drie speciale detentiecentra na het detecteren van rellen.

Als Pita Limcharoenrat van de Move Forward Partij de kandidaat voor het premierschap blijft zonder zijn standpunt over de wijziging van het gevoelige artikel 112 (majesteitsschennis wet) van de grondwet te wijzigen, zullen parlementsleden, met name die pro-militaire parlementsleden, waarschijnlijk niet op hem stemmen als de volgende premier van Thailand.

Gemeentelijke politiediensten (MPD) intensiveren de veiligheidsmaatregelen voor risicogebieden, bewakingspunten en mobilisatiepunten om voorbereid te zijn op mogelijke onrust of verstoring van de overheid en belangrijke plaatsen. Dergelijke verstoringen omvatten symbolische handelingen zoals het spuiten van graffiti of het veroorzaken van rellen.

De afdelingen 1 tot 8 van de stadspolitie zorgen voor beveiliging in de hele stad, met de nadruk op potentiële hotspots zoals het regeringsgebouw, het democratiemonument, het stadhuisplein, het overwinningsmonument, het Chaeng Wattana-regeringscomplex, voor de Ramkhamhaeng-universiteit en rond het Hooggerechtshof en de Pathum Wan-kruising

Olleke Bolleke in Bangkok 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!