BMA verbiedt daklozen om te slapen in de buurt van Ratchadamnoen Klang Road

BANGKOK:- Werknemers in het Phra Nakhon-district hebben een grote schoonmaakbeurt uitgevoerd in Ratchadamnoen Klang Road om deze netjes te maken en de daklozen weg te jagen, zo liet een woordvoerder van de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) aan de media weten.

Er zijn hekken geplaatst en de BMA heeft de politie bevolen om te voorkomen dat daklozen terugkeren naar de historische 1.200 meter lange weg voor een veilige slaapplaats, zo voegde de woordvoerder, khun Ekwaranyu Amrapal eraan toe.

Het verbod voor daklozen om in de buurt van de straat te slapen, wordt ingevoerd om de veiligheid te waarborgen voor voetgangers en studenten die ’s avonds of’ s morgens vroeg de weg gebruiken, aldus Ekwaranyu.

Daklozen die langs de kant van de weg wonen, maken er een bende van en ze maken voetgangers bang, vooral studenten die moeten wachten tot hun ouders hen komen ophalen of tot bussen die hen ’s avonds naar huis brengen, legde hij uit.

De Ratchadamnoen Klang is één van de drie delen van de historische Ratchadamnoen Avenue. De twee andere zijn Ratchadamnoen Nai (binnenste) en Ratchadamnoen Nok (buitenste) wegen.

Ratchadamnoen Avenue werd gebouwd in opdracht van koning Chulalongkorn na zijn eerste bezoek aan Europa in 1897. De bouw vond plaats van 1899 tot 1903.

De 1.200 meter hoge Ratchadamnoen Klang bevindt zich op het buitenste deel van het eiland Ratanakosin. Het begint bij de Phan Phiphop Lila-brug en loopt in oostelijke richting naar de kruising van Kok Wua en eindigt bij de Phan Fa Lilat-brug.

Khun Ekwaranyu zei dat de BMA twee voedseldistributiepunten voor daklozen had geopend – een onder de Pinklao-brug en een andere in Sake Alley bij Assadang Road. Het stuurt ook ambtenaren om daklozen te registreren en voorziet hen van gezondheidszorg. Hij zei dat 200 daklozen zijn geregistreerd bij het voedselregistratiepunt onder Pinklao Bridge en 150 meer bij de tweede locatie in Sake Alley.

Olleke Bolleke in Bangkok 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!