Politie Thailand treedt op tegen Oezbeeks mensenhandelnetwerk voor seksuele uitbuiting in Pattaya

PATTAYA:- Een Oezbeekse man is gearresteerd op Suvarnabhumi Airport nadat hij naar verluidt betrokken was bij de seksuele uitbuiting en mensenhandel van Oezbeekse vrouwen in Pattaya.

De politie van het departement misdaadbestrijding, het CSD, heeft bekend gemaakt dat ze een man op de Suvarnabhumi International Airport in Samut Prakan hebben gearresteerd die alleen werd geïdentificeerd als de 32-jarige Mr. Navruzbek, een Oezbeekse staatsburger. Hij wordt beschuldigd van betrokkenheid bij mensenhandel met het oog op seksuele uitbuiting door middel van dwangdreigementen en fraude.

De arrestatie kwam nadat Navruzbek naar verluidt veel Oezbeekse vrouwen had opgelicht en ervoor had gezorgd dat ze in Thailand seksueel werden uitgebuit. Volgens de CSD rekruteerde hij zijn slachtoffers door hen te vertellen dat hij ze kon laten werken als chef-kokassistenten in een restaurant in Pattaya, met de belofte dat ze een aanzienlijk inkomen zouden krijgen. Hij beloofde hen ook gratis reizen en een gratis visum- en werkvergunningservice te bieden. Veel Oezbeekse vrouwen stemden ermee in zich bij hem aan te sluiten omdat ze geld nodig hadden voor medische behandelingen en sommigen geld nodig hadden voor hun huwelijk in Oezbekistan.

Nadat de vrouw in Pattaya was aangekomen, werden ze volgens de CSD echter seksueel uitgebuit doordat ze gedwongen werden te wachten op mannen die seksuele diensten kochten op Pattaya Beach nabij Pattaya’s Walking Street. 

Navruzbek zou de vrouwen hebben verteld dat ze ook de reiskosten en visumdiensten moesten terugbetalen, die elk ongeveer 175,000 baht bedroegen, door seksuele diensten te verlenen aan klanten in Pattaya voordat ze hun paspoort terug konden krijgen en naar Oezbekistan konden vertrekken.

Als een vrouw niet deed wat hij vroeg, zou hij ze naar verluidt tegen hun wil vasthouden en uithongeren, hun maaltijden beperken en eten verbieden, volgens de CSD. De Oezbeekse slachtoffers werkten minstens vier keer per dag voor hem, van 6 uur tot laat in de nacht. Ze kregen naar verluidt slechts één gratis maaltijd per dag.

Een van de slachtoffers, wiens naam voor haar veiligheid niet bekend is gemaakt, ontsnapte uit Navruzbek en vroeg om hulp van de Night Light Foundation en Operation Underground Railroad (OUR). Er zijn sindsdien arrestatiebevelen uitgevaardigd voor drie verdachten, het hoofd van de bende, khun Samrat, 42, khun Diloromkhon, 22, een vriend van de slachtoffers die daadwerkelijk met de verdachten samenwerkte, en Mr. Navruzbek, die klanten leverde en de vrouwen onderdrukte, in wezen gewoon een ordinaire pooier volgens CSD.

De 42-jarige khun Samrat en khun Diloromkhon kozen samen met 17 andere slachtoffers het hazenpad of verlieten Thailand terwijl Mr. Navruzbek, die op het punt stond te vertrekken aan zijn tasje werd getrokken en gearresteerd. 

Het CSD gelooft dat de groep angstig werd nadat een vrouw was ontsnapt en ze allemaal op de vlucht waren of zich aan het voorbereiden waren om Thailand te ontvluchten.

Mr. Navruzbek heeft alle beschuldigingen ontkend en zegt onschuldig te zijn. Hij gaf echter toe dat hij khunSamrat kende, maar zei dat ze alleen in hetzelfde dorp woonden en dat hij geen deel uitmaakte van het mensenhandelnetwerk.

Navruzbek blijft in hechtenis terwijl relevante wetshandhavingsinstanties juridische aanklachten tegen hem indienen en de rechtbanken zullen laten beslissen of hij schuldig of onschuldig is. De CSD gelooft dat ze significant bewijs hebben tegen Navruzbek, terwijl hij naar verluidt van plan is de aanklacht aan te vechten.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!