Vrachtwagen rijdt in Noordoost-Thailand door bij rood verkeerslicht, 35 geiten dood

KALASIN:- Een vrachtwagen remde niet goed, wat resulteerde in een crash bij een rood licht in de provincie Kalasin. Bij de crash kwamen 35 geiten om het leven en werden 2 voertuigen vernield.

 Kapitein Chanathip Srisombun van het politiebureau van Yang Talad in de provincie Kalasin ontving een melding over een verkeersongeval waarbij 3 voertuigen betrokken waren. Dit omvat een grote vrachtwagen met 40 geiten, een lokale vrachtwagen en een busje. 

Er raakte verschillende goederen beschadigd en 35 geiten stierven bij het incident. Ambtenaren gingen op 5 juli 2023 meteen naar de plaats van het ongeval.

Khun Chayapon Wachara Udomkun van het lokale reddingsteam van Kalasin hielp samen met het team ervoor te zorgen dat de betrokkenen bij het ongeval veilig waren. Ze hielpen ook bij het organiseren van het verkeer en het verzamelen van voertuig- en geitresten. 

10 politieagenten organiseerden het verkeer omdat het verkeer erg slecht was omdat het verkeerslicht bij het ongeval beschadigd was. Het verkeer stond ongeveer 1 uur volledig stil. 

Getuigen verklaarden dat een witte Toyota met ongeveer 40 geiten rechtstreeks tegen een witte Toyota-bus botste. Een ander voertuig werd ook getroffen, een bronzen vrachtwagen van een inwoner. 

Khun Malik Wangkli, de vrachtwagenchauffeur die de geiten droeg, verklaarde dat hij uit de provincie Maha Sarakham kwam met als eindbestemming de provincie Mukdahan. Toen hij bij het rode licht aankwam, werd het sein geel en probeerde hij te remmen, maar dat lukte niet. Hij verloor de macht over het stuur en botste tegen een bestelwagen. Zijn vrachtwagen sloeg over de kop en doodde in een oogwenk 35 geiten. De eigenaar van de geiten heeft de politie toestemming gegeven om het vlees te verdelen onder de lokale bevolking in het gebied. 

De chauffeur had in de ochtend van dezelfde dag net een boete gekregen voor het gebruik van een voertuig met een ingetrokken rijbewijs.

Olleke Bolleke in de Isaan 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!