Wilde olifanten plunderde verschillende dorpen in Noordoost-Thailand, boeren zijn radeloos!

LOEI:- Verschillende landbouwgemeenschappen in Loei, een provincie in het noordoosten van Thailand, worstelen met de dreigende invasie van wilde olifanten uit het Phu Luang-natuurreservaat.

De olifanten hebben de gewassen op sommige velden bijna volledig opgegeten, wat de relevante overheidsinstanties ertoe heeft aangezet dringend om een ​​remedie te vragen.

De getroffen bewoners wonen voornamelijk in 11 dorpen in de districten Phu Kradueng en Huai Som.

Kunt u zich voorstellen getuige zijn van de inval van een kudde wilde olifanten die uit het wildreservaat komen denderen en je levensonderhoud totaal ondermijnd.

Elke nacht gaan ongeveer 30 olifanten op zoek naar voedsel, waarbij ze grote schade aanrichten door grote hoeveelheden gewassen op te eten en te vertrappen.

Soms vallen ze de dorpen binnen en jagen ze de dorpelingen de stuipen op het lijf.

De bewoners zeggen dat ze geen vergoeding kunnen vragen voor de vernietiging van hun gewassen en bezittingen, en geven de overheidsinstanties de schuld dat ze het probleem niet adequaat hebben aangepakt.

Een van de boeren uit Huai Pai Village, Huai Som Subdistrict, Phu Kradueng District deelde zijn benarde situatie.

Hij betreurde de dagelijkse problemen veroorzaakt door de olifanten die gewassen verwoesten. Op een bepaalde nacht vielen zeven olifanten zijn terrein binnen en veroorzaakten grote schade aan zijn bananen, cassave en andere gewassen, waardoor zijn hele veld bijna werd weggevaagd.

De dorpelingen leven continue in angst als de olifanten overdag verschijnen, waardoor ze niet op hun velden kunnen werken.

Ze doen een beroep op de relevante autoriteiten om hen te helpen een uitweg uit deze hachelijke situatie te vinden, zo las uw nieuwsbeer in het Thaise blad KhaoSod.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!