Thaise vrouw staat met een bord vol tanden naar haar begeerlijke som tam te kijken

PICHIT:- Een Thaise vrouw vroeg haar landgenoten naar hun mening nadat ze een ongewoon bot met een gebit had ontdekt in haar favoriete papajasalade, ook wel bekend als som tam in Thailand.

Op 5 juli deelde een Facebook-account, Khun เบน ช้ะ, een foto van een verdacht bot dat ze in haar som tam had gevonden met een onderschrift waarin stond …

“Het einde van mijn favoriete lunch” Hoe vaak moet ik nog kosten om van deze som tam ervaring af te komen? Ik weet niet wat het is…”

Op de foto is een bot te zien met meerdere tanden, maar de vrouw kon niet achterhalen van welk dier de tanden zijn. Ze dacht aanvankelijk dat het afkomstig zou kunnen zijn van de gefermenteerde vis die de verkoper in de som tam had gestopt. Ze weet echter óók dat vissen geen tanden hebben.

De vrouw vertelde aan de redactie van ThaiRath dat ze de gefermenteerde vis som tam in haar favoriete winkel had gekocht. Nadat ze het gerecht bijna op had, zag ze een onverwacht groot stuk in het gerecht, aanvankelijk in de veronderstelling dat het een visgraat was. Ze raapte het nonchalant op en deponeerde het in de prullenbak zonder er lang over na te denken.

Ze kon het gevoel echter niet van zich afzetten dat het bot er vreemd uitzag. Vervolgens controleerde ze het afval, raapte het op en waste het om uiteindelijk een ​​gebit te zien. Ze wist niet wat het was en besloot om antwoorden te zoeken bij de online gemeenschap.

Ze voegde eraan toe dat ze na de schokkende ontdekking verschillende keren moest overgeven en een tijdje zou stoppen met het eten van som tam omdat ze vreesde voor haar gezondheid.

In reactie op haar bericht stemden talloze Thaise netizens in met hun theorieën over het bot. Sommigen stelden voor dat het zou kunnen behoren tot een grote vis, zoals een pomfret, een van de populaire eetbare pomfret die in Thailand wordt gevonden.

Een Thaise arts, Itawat Areekit, was ook van mening dat de tanden van een pomfret waren en drong er bij de vrouw op aan niet bang te zijn, aangezien de pomfret heerlijk is en in veel Thaise gerechten wordt gebruikt.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Tags:

Eén gedachte over “Thaise vrouw staat met een bord vol tanden naar haar begeerlijke som tam te kijken”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!